Tjejkväll

image

En sån här inbjudan tackar jag förstås inte nej till! Träningskläder på, handduk och myskläder packades ner och sen ut på landet till det mysigaste lilla hus ni kan tänka er. Och den grymmaste träningsytan!

Jag hade tänkt att vi skulle vara ute men pga ösregn sökte vi skydd på en loge och där fanns perfekt utrymme för ett roligt pass som jag kärleksfullt snott av norrmannen som kör crossfit på Holmen. Funkar var som helst där du har en sträcka att trava fram och tillbaka på. Eller runt en gräsmatta. Eller i en lång korridor…

image

Vi körde fram och tillbaka på logen, varje övning en gång. I egen takt men den som kom tillbaka först fick ju vila längst… Dessa övningar körde vi (jag körde utan hopp, klev helt enkelt framåt istället):

Utfallsgång
Grodhopp
Hoppande burpees (vanlig burpee men hoppa framåt istället för rakt upp)
Kålmasken (vandrat med händerna till planka, trippa in med fötterna mot händerna)
Gåsgång (sitt som på huk och gå framåt)
Skridskohopp (hoppa snett framåt efter varje snett utfall)
Krabbgång
Bakvända burpees (sätt dig ner och rulla bakåt på ryggen, upp och hoppa framåt)

image

Efter detta pustade vi ut i några minuter innan vi avslutade med death by burpees. Ni vet, minut 1 gör man 1 burpee. Minut 2 gör man 2 burpees. Osv tills man inte klarar att göra lika många burpees som minuter. S var starkast igår och körde 10 burpees på den 10:e minuten men sen var även hon död…

Jag gör inte riktiga burpees än, hoppet ut i planka är för tungt både för magen och för bäckenet så jag böjer mig ner och kliver bak med en fot i taget. Ibland gör jag en halvdan armhävningsliknande ner-på-golvet-grej, ibland kliver jag tillbaka till knäböj direkt.

Cirka 35 minuters effektiv träning och sen fick vi duscha av oss svettblandad smuts och fågelbajs innan det var dags för tryffelpasta med parmaskinka, raw food-dessert och massor av prat. Jag somnade definitivt ovaggad! (och Vern, ingen vargtimme här!)

image
Så här ska man se ut efter logeträning!

4 reaktioner på ”Tjejkväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.