Kom igång med yoga och träning i sommar!

Hej svejs från en varm sommarö! Vi njuter av sol och hav och är samtidigt ständigt arbetande för att hålla alla våra tre(hundra?) barn med mat och solkräm och tröst och sånt där (när börjar semestern, typ?). Tränar lite när möjlighet ges men bloggen hamnar helt klart lite i bakvattnet som ni märker… På instagram händer dock lite mer så häng på där!

image
Första havshoppet!

Min rygg och mina leder är fortfarande inte helt samarbetsvilliga och värst är det på morgonen. Jag tar mig stånkande ur sängen, dricker lite ljummet citronvatten och tar mig sedan med mycket möda och stort besvär ner på yogamattan. Tjugo minuter senare (give or take ten minutes) så kanske jag inte svävar därifrån precis men jag kan åtminstone röra mig halvnormalt utan att ge ifrån mig smärtskrik. Skippar jag den stunden på mattan så går jag runt och knorrar hela dagen så det gör jag inte. Skippar den alltså.

Yoga är som ni förstår numera en helt naturlig del av min vardag men för två år sedan var jag totalt ny på mattan. Tack vare en Yogobe-utmaning föll jag för yogan och min kropp tackar mig för detta! Om du tänkt tanken ”kanske borde jag komma igång med yoga…” så har jag här några tips för dig!

Yogobe har just nu ett generöst sommarerbjudande där både nya och tidigare medlemmar får 14 gratis dagar. Yogobe har vuxit något enormt på sistone och har förutom yoga även pilates, Soma move, sjukgymnastik och ”vanlig” träning. De har också olika introduktionsmånader och utmaningar som man kan hänga på. Kolla in här för att ta del av erbjudandet. Jag har haft mitt abonnemang på paus ett tag pga föräldraledig plånbok så jag ska också passa på!

Instagram pågår just nu en mammayoga-utmaning i Allie_Alyogas regi. Hon är liksom jag nybliven mamma och övningarna är anpassade till det men oavsett om du är mamma eller inte, erfaren yogi eller nybörjare, så passar detta utmärkt! Korta och enkla flöden med detaljerade beskrivningar och filmer. Alexandra skriver också i sin blogg om utmaningen och uppmuntrar till en kort stund på mattan dagligen. Utmaningen pågår i sju dagar men upprepa gärna samma i tre veckor så har du banat in en ny vana. Your body will thank you!

Youtube finns min nya (gratis)favvo Adriene. Henne yogar jag med nästan dagligen just nu. Vill man komma igång med yoga på ett enkelt och pedagogiskt sätt rekommenderar jag spellistan 30 days of yoga. Dagliga klasser på 10-30 minuter. Kör från början till slut om du vill ha en färdig struktur!

image
Alexandra på Instagram. Hon fick barn ungefär en månad innan mig så om en månad ser jag ut så här. För det är väl så det funkar eller?!

6 reaktioner på ”Kom igång med yoga och träning i sommar!

  1. Å vad härligt att bada i havet, det saknar jag,här har vi bara plaskepölar! Låter som att du har kommit igång bra med kroppen igen, vad skönt!! Mitt mål är att kunna få göra några snälla övningar yoga på helgen då jag inte måste jaga en helt bunt med ungar ☺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.