Framfall, nedfall, fritt fall…

…eller utfall!

Igår firade jag sommarlovets första dag med att åka till gymmet direkt på morgonen. Jag testade bland annat att göra utfall ”på riktigt” för första gången post baby. Jag gjorde utfall bakåt först med TRX:en som stöd för att inte tappa balansen men det gick utomordentligt så jag körde några sets utan balanshjälp. Kunde hålla magstödet ordentligt (fast jag fick verkligen koncentrera mig!) och jag dippade inte i höfterna. Och idag känns det ingenting i höfter eller fogar. Så fritt fram för utfall för mig, hälsar jag!

Ingenting känns det kanske inte. Det mer familjära firandet av sommarlovet (eller snarare Stors kommande födelsedag) skedde på Liseberg. Och redan på eftermiddagen hade jag rätt stora problem med att ta mig i och ur attraktioner. Och idag får jag be storbarnen lyfta upp Liten åt mig så att jag ska slippa böja på benen… Shit french fries alltså, träningsvärk och bebis går INTE ihop. Och denna brutala smärta efter några sets oviktade utfall, vojne vojne!

image
Utfall. Så svåra och avskydda till en början. Så tunga och älskade efter ett tag!

Lite Beatatjatisk utfallshistoria eftersom navelskåderi är det roligaste vi vet. Efter Mellan när jag började träna så hade jag utfall i det första styrkepasset jag fick från min dåvarande online-PT. Det var nog 5-6 månader efter förlossningen och jag klarade inte att utföra övningen utan stöd från mina gåstavar. Jag var vare sig tillräckligt stark eller hade balans. Den sommaren var mitt träningsmål att klara tio utfall utan stöd. Jag klarade det målet och sedermera mycket mer än så.

Nu känner jag ibland frustration över att börja om från noll efter förlossningen men jag får påminna mig om att jag faktiskt inte börjar från noll. Jag är mycket svagare nu än jag var för ett år sedan, men jag är starkare än jag var för fyra år sedan. Träningsvärken är dock precis lika illa nu som då!

 

 

3 reaktioner på ”Framfall, nedfall, fritt fall…

  1. Ah då var det dig jag mötte på Liseberg ändå! Läser din blogg men kommenterar inte värst mycket även om jag uppskattar den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.