Det här vill jag träna i sommar – #uppochhoppaijuni nr 12

Egentligen vill jag träna med mina kettlebells och köra crossfitpass på Holmen men det kommer jag inte göra. I alla fall inte som förra sommaren.

Däremot så tar jag ett steg uppåt från mitt startläge. Post baby shape up steg 2 helt enkelt!

Styrka:

Jag hade hoppats kunna börja träna de klassiska kettlebellsövningarna framåt juli men efter konfererande med inte mindre än TVÅ kettlebellexperter i min närhet (MrsMetal och B-Room Betty) så har jag insett att jag måste igenom några andra steg först. Jag har bra kontakt med magen när jag kör mammamageövningar men när jag tränade med vikter på gymmet häromdagen insåg jag att jag tappar aktiveringen. Så det är mitt styrkefokus för sommaren! Klassisk, fokuserad styrketräning med moderata vikter för att träna upp musklerna och mind-body-kontakten ännu mer. Jag kommer använda mina kettlebells på Holmen som vikter, kanske tillfredsställer det lite av suget… Tar även med mig min TRX och min kropp pga inte så bra på astralprojektion.

Kondition:

Gårdagens träning kombinerade två premiärer – morgonträning (innan frukost) och intervaller. Det kändes urbra! Så sommarens konditionsträning kommer ske i intervallform (jag tänker mig backar och HIIT-pass i trädgården) kombinerat med helt vanliga barnvagnspromenader. Härligt svettigt!!

Balans och rörlighet:

Eftersom fogar och höfter mår så bra så börjar jag lite försiktigt med enbensövningar. Som utfall och draken. Det märks både på styrkan och på balansen att det var länge sedan sist! Jag går långsamt framåt och ser till att jag aktiverar kroppen rätt. Yogan ger både rörlighetsträning, balansträning och ger även en boost till mammamagen. För att inte tala om allmänt välbefinnande. Win-win-win-win helt enkelt!

Träning sker utomhus. Förstås!

 

image

 

12 reaktioner på ”Det här vill jag träna i sommar – #uppochhoppaijuni nr 12

    • Jag vet!! Jag läste fel och hade redan postat och är allmänt veckovill och ja, man får ta hela det förvirrade beatatjatapaketet här liksom 😁.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.