Post Baby Shape Up – två månader

PhotoGrid_1433776341283
Två månader post baby. Gymmet har fått lite nya prylar och stora, tjusiga speglar sedan jag var där sist. Klart det blir selfie!!

Två månader sedan Liten kom och jag är efterkontrollerad och firade det med ett spontant besök på gymmet. Hurra! första passet med lite vikter i övningarna (förutom gummiband).

Rent fysiskt känns det väldigt bra nu. Inga som helst känningar i fogarna. Den senaste veckan har lederna varit bättre och jag håller tummarna för att det bara var ett kort skov ledvärk och att jag slipper det helt snart. Kroppen känns så stark jämfört med graviditeten men när jag tränar inser jag hur svag den är… Det kan bara bli bättre! Magen (alltså livmodern – bebismagen) är helt ihopdragen och jag tycker att jag får bra kontakt med magmusklerna både när jag kör mammamage-appen och i vardagen. Om jag mäter min magmuskeldelning rätt så är den numera normal. När jag tränade med mer motstånd idag så märkte jag dock att jag släpper kontrollen över magen när det blir för mycket att tänka på. Så det krävs övning och fokus för att fortsätta bygga upp grundstyrkan.

Viktmässigt så väger jag samma som när jag kom hem från BB. Med andra ord 17-18 kg över min före-graviditet-vikt. Jag äter visserligen mycket och gott men den största anledningen till att jag står still i vikt är att jag ammar (även om jag bara delammar). Så har det varit varje gång och jag stressar inte över det. Jag jobbar på med träningen och jag banar in goda vanor matmässigt – mellanmål, ökar proteinet, äter näringsrikt osv. Viktminskningen tar jag tag i längre fram och målet är enkelt – att komma i mina kläder igen. Lite nytt är dock inhandlat så att jag slipper gå naken (eller i gravidkläder) ända tills nästa vår.

Mentalt så går det upp och ner. Först när jag kom ut på andra sidan, när graviditeten var över, så insåg jag hur fruktansvärt dåligt jag mått och hur oerhört tärande det varit. Jag kämpar med en del grejer just nu men har hjälp och vet att det kommer bli bra. Men att gå omärkt igenom hyperemesis gravidarum går nog inte.

2 reaktioner på ”Post Baby Shape Up – två månader

  1. Kram FINA du!
    Du är så härlig och sund – bästa förebilden!
    Hoppas du snart känner dig bättre på alla sätt. Förstår att det varit oerhört tufft.

  2. Skönt att kroppen känns bra, håller tummarna för att lederna är snälla mot dig. Du har en bra plan och du vet ju att det funkar för du har gjort det förut. Och snaart får du leka med kulorna igen. (Jag pratar också om kettlebells, andra kulor lägger jag mig inte i 😉)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.