Stundande sommarlov

Sommarlovet närmar sig! Och jag har snott en lista från UnderbaraClara.

Mina planer för sommaren: Säg det nu i kör, ett två tre – Holmen! Förstås. Jag vill inte vara någon annanstans. Barnafadern vill inte vara någon annanstans. Barnen vill definitivt inte vara någon annanstans. Vi gör exakt samma saker varenda år. Badar, åker båt, fiskar krabbor, köper glass, lånar böcker på biblioteket, tränar, sitter på altanen och pratar bort hela dagen. Och så åker vi till träbåtsfestivalen på Bassholmen. Där vi badar, äter glass och pratar bort hela dagen. Jag har så lite behov av äventyr att det är löjligt. I år firar vi midsommar på Holmen och stannar i typ fyra veckor.

wpid-20140705_103604.jpg
Bästa biblioteket!

 

Bästa sommarstället: Duh. Holmen.

Favoritsommarblomman: Maskros. Kan man i alla fall tro om man ser på vår gräsmatta.

Här badar jag helst: På dagtid på farmors brygga. Bryggan som snart ramlar i vattnet för att vi envisas med att befolka den. Där hoppar vi rakt ut i farleden, i vågorna från alla häftiga båtar som kör förbi. På kvällstid går vi till Västerhavet och hoppar rakt ner i solnedgången. Sammetslent vatten, sammetslena klippor och så familjen Taikon som skriker och skrattar och tävlar i att göra bomben.

wpid-img_20140711_093343.jpg
Förra sommaren i Västerhavet.

Hur länge ska du vara ledig?: Let me göra det klart – föräldraledig är ett mycket vilseledande begrepp. Ledig blir jag först när Barnafadern också är ledig. Och han startar sin semester samtidigt som sommarlovet börjar, bara en vecka kvar! Sen är han ledig i sju veckor. Ljuvligt. Vi kommer ha ungefär två korvören att spendera på glass men spelar roll. Vi har Holmen.

Vad ser du mest fram emot: Jag hoppashoppas att jag får börja leka med kulorna snart.

Vad kommer du köpa inför semestern: Jag har redan shoppat lite kläder eftersom jag bara har vintergravidkläder som passar. Det är inte lätt dock, jag har glömt hur jag brukade klä mig när jag var den här storleken sist. Men resår i midjan är bra! Badkläder har jag inte ens testat än. Jag tror jag har en gammal som kanske kan passa… Jag har inga som helst problem att strutta runt på stranden, oavsett storlek. Har aldrig haft! Älskar att bada för mycket. Men det är ju bra om saker och ting inte ramlar ut ur bikinin och så.

Det här lyssnar jag på i sommar: Min pappas föreläsningar. Ställ en fråga, få en föreläsning som svar. Rätt populärt sommarnöje faktiskt. Önskar bara att min hjärna var bättre på att hålla reda på nobelpristagare, hjärtats cirkulationssystem och svenska kungar än vad alla i familjen Kardashian heter. Lär också få lyssna på svågers dragspel, systrarnas skäll, svägerskans svengelska, barnens skratt och gnäll och vågskvalp och sånt där.

Favoritsommardoft: Hav och farmors bullar.

Hur kommer du minnas din semester i september: Semester?

Den ultimata sommardagen: Morgonpromenad längs med havet med Liten i barnvagnen. Stannar vid stranden och gör lite roliga övningar som upphopp på bryggan. Utfallar mig vägen tillbaka tills det bränner i rumpen och väl hemma lämnar jag över Liten till Barnafadern och yogar på altanen en stund. Äter frukost som blir till lunch innan vi lämnar bordet. Struntar i duschen, tar med saltvattentvålen till bryggan och och vaskar av mig lite lätt vid dagens första, av många, dopp. Pratar, läser, är manetvakt, smörjer in barn med solkräm, äter, pratar lite till. Lurar pappa till att ta båten till mysigaste restaurangen där vi käkar burgare och njuter. Puttrar hemåt långsamt, barnen somnar på rad i båten, precis som jag och mina systrar gjorde när vi var små. Pappa slänger ut några dörjar och vi får precis lagom med makrill för att det ska räcka till middag. Hemma leker barnen medan vi hänger upp blöta badlakan och mixar smoothies. Sitter på balkongen och läser i eftermiddagssolen medan någon annan steker makrill i mycket smör. Njuter av middag på altanen och bestämmer att det är onödigt att duscha av saltet när vi ändå kommer bli salta igen. Lämnar barnen i någon annans vård en stund och går hand i hand med Barnafadern till Västerhavet där vi kvällsdoppar oss.

Låter som en fantasi men så här kan det faktiskt vara (kryddat med en hel del fostrande och utbrott, förstås!)

Det är såna här kulor jag vill leka med. Förstås.
Det är såna här kulor jag vill leka med. Förstås. 

Just nu tjuvstartar vi faktiskt med en Holmen-helg! Hur är era sommarplaner? 

9 reaktioner på ”Stundande sommarlov

  1. Hej, jag skulle vilja komma i kontakt med dig, hur gör jag då? Har du någon e-post adress?

  2. Vi ska bara vara hemma. I vårt nya hus 😃 Fem veckors ledighet med tre barn kombinerat med målning, uppröjning av djungeln vi får till trädgård och massa bad i sjön. Känns som den perfekta semestern i år, för som jag har längtat efter att bo i mina egna saker igen efter sex år i hyrd möblerad lägenhet.

  3. Får fira sommarlov med er? Det låter ju helt underbart! Vi börjar med en vecka i Grekland, sen ska isolera garaget och skura alger från fasaden, hur man nu gör det på ett superhögt hus. Sambon ska iaf bara ledig i nio tio veckor, så nån tid ska vi väl få över till att göra nåt roligt också.

  4. Det var tur att du la ut en bild på kulorna du ville leka med för jag och min fantasi såg något annat framför mig.
    Kan förstå att ni vill tillbringa sommaren på Holmen. Västkusten är bäst 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.