Tröttyoga och träning när jag är sketgammal

Trötta dagar, vilket i och för sig är de flesta dagar men framförallt dagarna som följer kvällarna och nätterna när Barnafadern jobbar, orkar jag inte träna något tungt eller intensivt. Har jag tur får jag sova 4 timmar (typ 1,5 + 1,5 + 1 = jagharingenaningkanintetänkaärförtrött) eftersom Liten är vaken länge sent på kvällen, vaknar och äter mitt i natten, vaknar igen och äter typ tiiidig morgon och när hon somnar om är det dags att väcka de där två stora som sovit jättegott hela natten och är superpigga och glada och pratiga och infernaliskt irriterande.

*andas djupt och räknar till 10*

Hur som helst. Vi går till skolan i vanlig ordning och jag tar en omväg hem. Orkar jag så går jag i bra powerwalktempo, orkar jag inte så släpper jag barnvagnen i en nedförsbacke och låter den släpa mig efter. Och när jag kommer hem så rullar jag ut yogamattan. Ibland ligger jag där och vaknar av att någon snarkar så himla högt. Ibland yogar jag. Och jag älskar som ni säkert vet Yogobe, min bästa grej och enda anledningen till att jag överhuvudtaget började yoga (för ganska exakt två år sedan!). MEN min föräldrapenning älskar bara blöjor och ersättning så jag har pausat mitt abonnemang för tillfället och utforskar istället Youtube. Där finns nämligen inte bara dansande mammor i pyjamas (vilket förhoppningsvis inte finns än heller, för då blir ju inte jag först) utan även en himla massa yoga. Och tack vare min systerdotter så hittade jag Adriene (tips tips!) som har en himla massa härliga yogavideos. Jag är lite kär i henne. Jag blir tydligen lätt kär i yogainstruktörer. Tur för mig (och Barnafadern) att jag bara yogar hemma med hjälp av datorn (fast om ni sett ”Her” så vet ni att även det skulle kunna bli ett problem, faktiskt. Sidospår.)

Hursomhelst. Lite solhälsningar och annat göttigt (och en stor kopp kaffe) och jag är lite mer människoliknande och redo för Knatte, Fnatte och Tjattes pladder igen.

Och, för att klämma in nummer tre i bloggutmaningen ”Träning när jag är 65” så tänker jag baske mig träna precis som jag gör nu. Dansa i pyjamas, somna på yogamattan, slänga runt kettlebells, släpa med mig TRX:en ut i skogen. Och så tänker jag göra sånt där som är passande för sketgamla människor, typ pole dance aerobics eller vad det heter.

Om jag börjar mjuka upp mig nu så kommer pole dancing-klasserna vara en piece of cake sen.
Om jag börjar mjuka upp mig nu så kommer pole dancing-klasserna vara en piece of cake sen.

12 reaktioner på ”Tröttyoga och träning när jag är sketgammal

  1. Låter som en väldigt bra plan! Tummen upp på den! Har precis lärt mig mysa runt i pyjamas själv. Verkar som att jag missat något. Det är så skönt kravlöst i pyjamasbyxor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.