En introduktion till min träningsblogg

Dag 1 i Sofys bloggutmaning 30 dagar i juni!

Hej och välkommen till min träningsblogg. Kanske har du hängt med mig ända sedan jag för 4-5 år sedan skrev alldeles för många och långa kommentarer i Olga Rönnbergs blogg och insåg att jag behövde ha en egen blogg istället för att spamma hennes. Kanske har du precis hittat hit. Då, precis som nu, var jag rätt nyförlöst och tänkte gå ner i vikt och komma i form. Då, till skillnad från nu, var jag en totalt otränad nybörjare som framför allt fokuserade på viktnedgången. Nu är jag en träningsälskande amatörexpert (självutnämnd) som inte alls fokuserar på viktnedgången utan på grundstyrka, glädje och balans.

Här får du läsa ganska mycket om träning men också om en hel del annat. Min följeslagare i livet är Barnafadern som varit min i 13 år. Han tränar också om än lite mer sporadiskt men tack o lov nickar han ”javisst” till alla inköp jag vill göra till hemmagymmet. Tillsammans har vi en crosstrainer, ett gäng kettlebells, TRX, boll, hantlar och andra små roliga saker som passar när barna är små. För barn har vi också. Tre stycken. En lång och chewbaccaliknande 9-åring, en förvillande gullig liten lurifax till 4,5-åring och en 8-veckors som mest luktar fis.

Andra viktigheter om mig. 

 • Jag är 36 going on 37 och känner mig ömsom gammal och rynkig, ömsom som en flamsig fjortis.
 • Jag kan egentligen inte slappna av när det är för stökigt omkring mig men good luck med det med tre barn i huset liksom.
 • Jag älskar skåp. Älskar älskar. Hör kanske ihop med punkten ovan eftersom man i skåp kan slänga in grejer, stänga dörrarna och voila – ordning! Vill ha fler skåp. Barnafadern säger skåpstopp.
 • Jag funderar på att starta en youtube-kanal tillsammans med min 9-åring som framförallt ska innehålla videos på mig när jag dansar. Min 9-åring är inte så pepp på den idéen.
 • Klockan är snart 13 (detta inlägg skrev jag igår, mors dag-söndagen) och jag har fortfarande pyjamas. Jag har pyjamas oftare än inte. Tänker därför att de där dansvideosarna kommer vara dansipyjamasvideosar.

Så, din tur att introducera dig!

 

image
Mitt senaste skåp. Innehåller bland annat leksakskorg, spel, biblioteksböcker och sladdhärva. Blir baske mig lycklig varje gång jag slipper se eländet!

22 reaktioner på ”En introduktion till min träningsblogg

 1. Hahaha, minns den där Beata-tjata i Olgas blogg. Som hon skrev. Och skrev. Så klart jag följde med till hennes blogg och så fick jag ju träffa henne också tack vare Olga.

 2. Men herregud! ! Har du en nioåring nu? NÄR hände det??? Jisses! Jag ser dina barn som typ 4-5 fortfarande 😛 Vad hände??? Tiden går alldeles för snabbt!

  • Jag VEEET! Det är helt sjukt ju! Men din N är väl inte långt efter väl? T fyller iofs inte förrän om två veckor men ändå. 9 år. Snart får hon börja övningsköra. Och igår sa hon ”När Greta är 9 år så ska jag typ ta studenten!”. ÅNGEST!

 3. Haha, det är så kul att läsa din inlägg! Det där med att inte tåla stök… Jodå! Och så har jag ägnat en timme till att städa medan liten sov och när jag sjunker ner i soffan och hon genast vaknar så är det ändå svårt att vara nöjd.. Väntar med spänning på videon 😉

  • Men jag veeeet, det där är liksom föräldraskapets lag… Jag försöker bli bättre på att sjunka ner mitt i stöket och relaxa men det är inte lika njutbart…

 4. Youtube!!! Jag lever med en ”youtube-kändis” så jag veeeet att youtube saknar en dansande Beatatjata i pyjamas! Ni skulle göra succé! 🙌🏻💃

   • Big Steve from England. Han gör väl lite parodi på vi svenskar. Men ja, i bland dansar han! Bland annat i introt 😝 Jag skulle gärna vilja se er battle! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

 5. Fint skåp! Kyrkans second hand? Bra att det är högt också sen när ni har en ettåring som vill pilla på alla de där fina sakerna uppepå…

  • Det här skulle Sandrah slänga :-O! Så jag snodde det snabbare än blixten, betsade det lite och voila! och det där med ettåringar tänker jag förtränga så länge jag kan…

 6. Hej Karin heter jag tänkte att det är dags att presentera mig! Har suttit och fnissat igenkännande åt dina inlägg i ett tag nu. Är också 36 ok fyller 37 om några dagar men som sagt 36 ☺️. Är mammaledig med min son som är 13 månader. Älskar också skåp!!! Jag brukar säga att jag är bra på att fuskatäda. Jag slänger in allt onödigt i skåpen, dammsuger och dammtorkar och voilà så känns det mkt bättre hihi!
  Har gått ner 25 kg sedan innan graviditeten, gick bara upp 4 kg med min son, vägde 94 kg innan jag blev gravid 😱 men bestämde mig att jag vill bli en rörlig och glad mamma till mitt barn så under graviditeten åt jag bra mat och gick mkt. Så de fyra kg jag gick upp var borta plus fyra till när jag kom hem från bb. Nu ägnar jag mig åt att försöka få bort de sista kilona innan jag tycker jag är på målvikt. Ja det var lite om mig.
  Åh ja glömde att säga att jag tycker det är så roligt att läsa din blogg! Gillar den skarpt!

  • Hej! Vad kul att höra ifrån en färsking, och en jämnårig sådan till råga på allt! Jag städar precis som du, det är ju därför skåp är så himla bra :-). Och vilken resa du gjort! Oerhört inspirerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.