Varannan onsdag

18:02

Har satt mig i soffan med datorn i knät… Ska vi räkna hur många sekunder det tar innan någon behöver mig?!

Varannan onsdag jobbar Barnafadern ett extra långt pass. Börjar på morgonen och kommer hem först torsdag eftermiddag. Kanske ingen stor grej men det blir lite extra mycket att klara av på egen hand då förstås (kudos alla ensamstående föräldrar!).

Och där vaknade Liten!

18:47

Okej, Liten är ammad och flaskad och ligger nu lite krokigt i mitt knä medan jag har datorn ungefär i armhålehöjd och parerar Mellans kärleksfulla (hrm) lekar med lillasyster.

18:56

De där kärleksfulla lekarna blev lite vanskliga i knät så jag gick och hämtade babygymmet i garaget och satte ihop det – mest för Mellans skull som blev väldigt pepp på att leka med Liten där. Liten fattar inte så mycket… Och Mellan ropade precis att hon bara skulle hämta sin doktorsväska så vi får väl se hur länge det funkar. Jag insåg att jag bara MÅSTE ha en kopp kaffe typ NU för att överleva så jag fixade det också. Stor ligger med Ipad och hörlurar i soffan, döv för omgivningen. Inser nu att jag bör sätta igång kvällsmatracet inom 10 minuter annars blir allt väldigt förskjutet och läggningen lite bökig. Men jag kan nog hinna en bit på 10 minuter! Beroende på hur många frågor jag ska svara på samtidigt.

Hur som helst. Min dag startade som vanligt runt 6-tiden med amning och sedan väckning av storbarnen. Barnafadern grejade med frukost och tog sedan emot fiberinstallatören som rekade var kablar ska grävas ner och dras in i huset (möte 07.15 funkar finfint i småbarnsfamilj!). Vi åt frukost, borstade rufsiga hår och smutsiga tänder, fick på alla kläder och drog iväg till skolan vid 07.55. Eftersom Barnafadern inte börjar jobba förrän vid 10 så kunde vi gå tillsammans. Idag gick det ovanligt snabbt så när Stor försvann till sina vänner hade vi en kvart över att leka på hinderbanan vid skolan innan det var dags för förskola för Mellan.

image

Jag och min största älskling och minsta älskling kunde powerwalka genom skogen på väg hem (eller ja, den  minsta låg mest still i vagnen). Vi stannade till vid utegymmet där jag körde mina mammamage-övningar och Barnafadern gjorde lite blandade småhopp. Hem till snabbdusch, sedan skjutsade jag Barnafadern till jobbet och åkte vidare till BVC. Vägning (4350 gram) och mätning (55,5 cm) och läkarkontroll (godkänd) och vaccinering mot rotavirus (verkade tydligen god – den ges i munnen). Hem igen och äntligen dags för morgonkaffe, strax innan 11.

image

Fast först skulle visst Liten matas och snart därefter bytas på och så skulle diskmaskinen tömmas och fyllas på igen. Men SEN bestämde jag mig för att strunta i allt annat stök och bara sätta mig ner med kaffe, questbar och bok. Så det gjorde jag!

Och nu har det gått en kvart och jag måste verkligen sätta igång med kvällsmaten… Ses efter läggning någon gång!

20:43

Barnen är utfodrade. Denna måltidens debatt om vem som ska sitta bredvid vem (v.a.r.e.n.d.a måltid. Drives me nuts!) löstes med ugnsklockan och fem minuter var bredvid Liten (som inte ens sitter, utan ligger i babysittern på golvet… De är även tandborstade, pyjamasklädda, lästa för (Barna Hedenhös för Mellan, Harry Potter för Stor) och sjungna för (Gud som haver…). Jag har både hunnit skälla på dem och säga att jag älskar dem. Och jag har nu sjunkit ner i soffan med Liten i sjalen (nödvändig för att läggningen av de stora ska fungera!) och tänker dumglo på tv ett tag. När jag har skrivit färdigt det här inlägget som verkar bli evighetslångt!

image

Så. Kaffe och bok blev det och sedan fixade jag mellanmål och packade med mig under vagnen för att kunna stanna vid lekplatsen efter hämtning av storbarnen och låta dem leka av sig ordentligt. Precis när jag var klar kom värsta hagelskuren… Jag kom iväg ändå och rätt var det var så sken solen igen. Hämtade Mellan först och sedan vidare till Stor, då kom nästa störtskur. Stor och hennes kompis följde ändå med till lekplatsen och på väg dit blev det soligt och varmt igen. Jag växlade mellan regnjacka och solglasögon varannan minut ungefär. Barnen stojade av sig och när nästa störtskur kom åt de mellanmål i lekhuset medan jag stod utanför och blev blöt… Mellan påklädningar av regnkläder och avklädningar av desamma, gungputtning och konflikthantering lyckades jag stjäla till mig en stund med te i termosmugg och bokläsning, så skönt att de stora inte behöver passas konstant! Om ett år ser det lite annorlunda ut när vi hänger på lekplatsen.

När den femtielfte regnskuren kom så gick vi hem. Eftersom regeln egentligen är ”läxor först, lek sen” (lekplatsen fick väl vara ett undantag) så tvingade jag Stor och hennes kompis att läsa på om Elsa Beskow ordentligt eftersom de ska ha ett litet prov imorgon. De gjorde tankekartor medan jag matade Liten och mutade Mellan med lite Ipad-tid trots att den egentligen börjar först klockan 18 (okej, undantag är snarare regel än undantag här…). Jag lyckades till och med snooza på soffan en stund innan det var dags att skicka hem kompisen och fixa pannkakor till middag.

Och efter den måltiden (det känns ganska ofta som att jag antingen förbereder mat, serverar mat eller plockar undan efter mat) med efterföljande sanering så är vi vid det här inläggets början. Jag tror jag satte mig med datorn av en helt annan anledning först men jag har glömt vad det är nu…

Resten av kvällen kommer troligtvis innebära en matning snart, en längre vaken-period för Liten (medan jag kämpar för att hålla mig vaken) och ytterligare en matning innan vi kan lägga oss framåt midnatt (och käre Gud låt henne få somna vid midnatt och inte vid halv två som härom natten!). Och sen börjar nattpasset med någon matning vid 03 innan morgonen startar vid 06. Och då gör vi allt igen!

Föräldra”ledig”. Hehe.

21:08

Over and out. Tori Spelling kräver min uppmärksamhet.

 

En reaktion på ”Varannan onsdag

  1. Det är nått magiskt med när en mamma slår rumpan nånstans (var spelar ingen roll), så är det alltid nån av barnen som vill ha hjälp just på sekunden. Känner så igen mig i det du skriver, har det precis likadant. Föräldraledig, ja, kan ju diskuteras, så mkt ledig e man ju inte 😁. Hoppas liten valde att somna tidigt. Ha en fin torsdag o helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.