Morgonrutin

God morgon måndag!

De dagar i veckan Mellan ska till förskolan (måndag, onsdag, torsdag) medan Stor är i skolan så går jag upp mellan 06 och 06.30. Försöker tajma in matning av Liten innan jag drar på mig träningskläder och väcker storbarnen. Vi äter frukost (som alltid blir lite kaotisk och tjatig hur mycket tid vi än har på oss) och sedan drar vi iväg. Stor cyklar oftast i förväg tillsammans med en kompis och jag och Mellan kan gå i den takt hon önskar. Är det regnigt så blir det ganska många stopp för att hälsa på varenda snigel och daggmask…

Efter lämningen sätter jag på en podcast och drar igång pulsklockan för en något snabbare, och längre, tur hem. Då hälsar jag i regel inte på en enda snigel eller daggmask utan försöker hålla mig på 65-75% av maxpuls. Liten sover gott i vagnen efter morgonmatningen, i timtal oftast, så när vi kommer hem parkerar jag henne utanför dörren.

Efter promenaden kör jag antingen mina styrkecirklar, lite uppmjukande yoga och stretch eller den bästa stabiliserande och rehabiliterande träningen jag vet – pilates. Och så mammamageträningen förstås. Det är oerhört skönt att sjunka ner i kökssoffan med dagens första kaffe efter det. Kolla lite bloggar och ignorera frukostkaoset innan det är dags att duscha och ta itu med dagens sysslor. En skön morgonrutin några dagar i veckan!

PhotoGrid_1432540707530
Dagens: Promenad till skolan, powerwalk hem och pilates i vardagsrummet. Hej ny vecka!

Hur har din vecka startat?

 

15 reaktioner på ”Morgonrutin

 1. Åh vilken härlig morgonrutin! Jag längtar tills jag kan köra PW:s med min bebis i vagnen. Just nu är han inuti magen dock…vecka 34 och han har nyss fixerat sig enligt barnmorskan, med effekten att jag måste kissa 3 ggr/minut typ och att det känns som att jag går runt med ett huvud mellan benen (vilket jag ju gör…). Ska det vara såhär i 7 veckor till? Huga!! Är inte supereffektiv på jobbet nu kan jag säga…;)

  • Jag är INTE avundsjuk… Och tacksam för att kroppen glömmer (förtränger…) såpass fort. Det är inget vidare att vara gravid helt enkelt :-). En dag i taget! Och så kan vi väl säga att han får komma om 5 veckor istället 🙂

 2. Dagen började med bk med storbarnet, inte roligt med hon lugnade ner sig till slut. Efter det har jag och bebisen varit på Mamma stark-träning, min mage fick godkänt så här två månader efter förlossningen, bebisen sov sig igenom hela passet i vagnen, jag känner mig duktig och stark. Till och med så att jag funderar på att börja blogga igen, istället för att skriva av mig i andras kommentarsfält. 😉

  • bk? Det enda jag kommer på med den förkortningen är Burger King :-D. Härligt att du känner dig stark!! Blogga på, det är sköj ju! Men jag uppskattar att du skriver av dig i kommentarerna också 🙂

 3. Jag gick av natt igår och tänkte tydligen inte så jag sov med barnen inatt. Kul när den ena sovit uruselt och då jag likaså, den lilla är förkyld och den stora så dålig i magen att planerna för dagen gick om intet. Inget barn somnade heller efter lunch så nu handlar dagen enbart om överlevnad. Det går ganska dålig. Veckan kan med andra ord bara bli bättre. Nämnde jag att jag har ont i halsen? Suck. Men hoppas på att te ger nystart.

  • Åh…hoppas denna tisdag är bättre. Förstår till fullo när det bara handlar om överlevnad och man knappt orkar det ens! Kram på dig!

 4. Jag håller med föregående talare! Du ser härligt pigg ut!! Skönt. Och dne där rutinen verkar toppen. Själv har jag nu slutat jobba och bara rasat ned i en tröthetskoma … Det är väl så det blir när man släpper taget. 🙂

 5. Låter ju helt perfekt! Man kanske borde skaffa sig en trea… 😉
  Min vecka började med att få iväg bägge kidsen till dagis vilket gick med förvånansvärt lite tjat. Därefter var det bara att cykla vidare till jobbet och gäspa ett par timmar framför datorn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.