God ”morgon”

Här sitter jag pigg som en lärka. Inte.

image

Idag sov jag till klockan 11. Från cirka 07.30. Innan dess sov jag inte så värst mycket. Tack o lov att Barnafadern är hemma på dagtid vissa dagar och kan få iväg Stor till skolan och flaska Liten och ta med Mellan på äventyr (dvs veckohandla på Ica). Så här är det ju med bebis. Jag hade bara glömmit lite.

Jag hade också glömmit hur oresonligt ilsk man kan bli mot det där lilla livet mitt i natten. När man för femtielfte gången blir väckt för att mata eller vagga. Men så är det också. Hur söta de än är. Väldigt söta när de sover. Men inte så söta när JAG inte sover.

Så jag påminner mig om vad jag lovat mig själv (bland annat här) och prioriterar sömn idag. Och kaffe. Och saker som ger snabb energi som socker och frisk luft. Kanske behåller jag pyjamasen på så att det går enkelt att gå och lägga sig ikväll.

Hörde jag någon som sa ”kexchoklad”?!

14 reaktioner på ”God ”morgon”

  • Fascinerande ändå att det räcker med några timmars extra sömn så är man på banan igen… Får jag typ 6 timmar (totalt) per natt så går det finfint. Det klarar jag ALDRIG mig på i vanliga fall.

 1. Jag känner med dig. Jag är ju ”bara” höggravid och kan inte sova om nätterna (jmf med hungrig mini att ta hand om nätterna igenom) och vågar inte tänka på hur det kommer bli om några veckor… Och jag är sjukt sugen på kexchoklad.

  • Äsch, det är ju ditt första barn, då kan du sova hela dagarna ;-). Det går bra faktiskt. Man klarar mer än man tror! Men viktigt med mycket mat (och kexchoklad!) för att hålla hela dagen (och natten…)

   • 1 heltidsbarn och två deltidsbarn finnes också i hemmet. 6årige sonen sover inte heller på nätterna.Kanske därför jag är så trött redan nu… Jag ska börja bunkra med kexchoklad. 🙂

 2. Skönt att läsa att nån mer kan bli ilsk på sin lilla söta bebis nattetid (ehm..har hänt dagtid också). Det är ju inte en dans på rosor och toppat med lite tvåårstrots kan det rinna över ibland, vi har också stor på dagis 15 timmar med maken jobbar alltid 7-16 så det där med ”sovmorgon” kan jag glömma 😉

  • Jag är ju istället själv vissa kvällar när maken jobbar och det där med läggning av barn i tre olika åldrar är lite intressant… Kan väl säga som så att jag var ilsk på allesammans härom kvällen. Och de var nog rätt ilskna på mig också 🙂

 3. Jag hörde iaf att nån sa ”mugcake” precis innan storbarnen kom hem med skolskjutsen. Vi har också haft en ”sån där” natt, en sån när man inte får sova för att bebisen är supermegahungrig hela tiden. Han har kompenserat det genom att sova på mig i fyra timmar, jag har sovit en halvtimme och vaknade av att jag höll på att bryta nacken. Vi borde lagt oss i sängen istället för i soffan. Nu väntar jag på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.