Post Baby styrka steg 1

I förra veckan testade jag ut ett litet träningspass för att väcka upp kroppen ur graviditets- och efter-förlossnings-dvalan och idag körde jag det igen. Väldigt basic och verkligen med fokus på teknik. Jag kör långsamt och koncentrerat, tänker verkligen på muskelkontakten och surar lite när jag inte riktigt får till det… Men snart så! Jag lägger mest krut på baksidan förstås men har lagt in ett par övningar för att få en bra balans. Tror jag. Jag är, som ni vet, inte någon expert. Så upptäcker ni några big no-no´s i passet får ni hojta till!

Jag kör detta som en cirkel för att hålla uppe flåset lite. De första veckorna tänkte jag köra två varv för att sedan utöka till tre. Jag siktar på 8-12 repetitioner per övning. Jag har inte lagt in några specifika övningar för magen eftersom jag föredrar mammamage-appen men alla övningar kräver god kontroll över bålen och jag är noga med aktiveringen. Jag ser det som att jag verkligen har chansen att bygga en stabil grund nu!

Matta, boll och gummiband är mina kompisar här. Plus trappan och soffbordet!

Dynamisk uppvärmning (rörlighet)

Cirkel:

  • Höftlyft med pulsning på toppen
  • Klockan (ligg på magen och låt armarna gå som visare runt kroppen, här har jag en 0,5-kilosvikt som jag flyttar mellan händerna, byt håll)
  • Benböj med händerna bakom huvudet
  • Dips
  • Rygglyft på boll + rumplyft på boll (se bild)
  • Armhävningar i trappa
  • Rodd med gummiband
  • Tåhäv
  • Hög rodd med gummiband
  • Axelpress med gummiband

Stretch

Hallgym. Liten i vagnen utanför dörren, på förmiddagen sover hon ofta länge och jag är som piggast efter frukost, promenad till skolan och powerwalk på hemvägen. Perfekt tidpunkt för hemmaträning!
Rygglyft och rumlyft i hallgymmet. Liten i vagnen utanför dörren, på förmiddagen sover hon ofta länge och jag är som piggast efter frukost, promenad till skolan och powerwalk på hemvägen. Perfekt tidpunkt för hemmaträning!

Så här tänker jag mig veckan. Synkat med förskoleschema, Barnafaderns jobbdagar och inbokade grejer. Med reservation för sömnbrist och annat skoj! Cardio är antingen powerwalk eller crosstrainer.

Måndag: Powerwalk + styrka (2 cirklar) (check!)
Tisdag: Cardio och/eller yogapass
Onsdag: Pw
Torsdag: Pw + styrka (2 cirklar)
Fredag: Pilates eller yoga
Lördag: Pilates eller yoga
Söndag: Cardio + skumrulle
+ mammamage förstås.

4 reaktioner på ”Post Baby styrka steg 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.