Lördagsbilder

Apropå saker man kanske inte ska göra som relativt nyförlöst:

image

Att skjuta en släpkärra över gräsmattan är nog en av dem. Men det var det roligaste jag haft sedan augusti förra året typ. Först (tillsammans med Barnafadern förstås) gräva ur en gammal kompost och lassa upp allt på kärran och sedan ta i för Carl Gustaf och fosterland för att få kärran från ena sidan tomten till den andra (där bilen stod). Varenda muskel i kroppen skrek till slut och jag njöt. http://www.sjukihuvudet.com liksom. Efter några sådana varv plus massa annat fix i trädgården så behövde min rygg lite kärlek.

image

Och kärlek fick den i form av en mjuk runda på crosstrainern och yoga.

image

Fast mellan crosstrainern och yogan fick jag amma och flaska Liten (mina juver är ju inte tillräckligt produktiva) och sedan laga mat till oss andra. Storkok av köttfärssås blev det. Så här gör jag storkoksköttfärssås: steker massa lök, lite vitlök och ett par teskedar sambal oelek. Nötfärs, fint tärnad morot och krossade tomater. Röda linser, ketchup och chilisås. Salt och peppar förstås. Och så ett par burkar majskorn på slutet. Lite hetta, massa grönsaker och linser för att dryga ut köttet lite. Gött tycker vi.

Jag lagade mat, yogade medan Barnafadern kokade pastan och dukade, sedan åt vi och SEN…

image

…fick jag bada! Detta är min badbok för tillfället. Jag försöker verkligen uppskatta Richard Ford (har även läst ”Kanada”) men det går så där. Kan nog inte rekommendera med gott samvete, ännu i alla fall. Min förra badbok var Caitlin Morans ”Konsten att vara kvinna”. Jag höll på att växa fast i badkaret under den perioden. Rekommenderas verkligen! Det är för övrigt inte Liten i bakgrunden ifall någon är på väg att ringa polisen. Liten har alla armar och ben i behåll än så länge.

image

Och efter badet kom pyjamas och kexchoklad i människostorlek. Och chips. Och senaste Tingeling-filmen (ja, jag grät i slutet).

Det var min lördag det!

6 reaktioner på ”Lördagsbilder

  1. Bra tips där att slänga i röda linser i köttfärssåsen. Det ska jag göra imorgon när vi har det på menyn 👍
    Så himla fin hon är lilla Greta 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.