Hur en fräknig räv fick mig att göra ännu fler listor

Listor makes my world go around. Klarar mig inte utan. Men till 99% består de ju av måste-saker. Måste ordnas, måste handlas, måste hinnas med… Känns igen?!

Men så hittade jag till bloggen The Freckled Fox. Varning utfärdas: Kvinnan som bloggar är 24 år, väntar sitt femte barn (vilket knappt syns nu ett par veckor innan förlossningen), ser ut som något slags överjordiskt skönhetsväsen och verkar alldeles, alldeles underbar. Eller extremt irriterande – beroende på vilket humör jag är på… Hur som haver. Hon skriver ”weekend wrap-up” där hon sammanfattar veckan som gått och gör listor för veckan som kommer. Något som också rubbed me the wrong way tills jag insåg 1) Hon är så vacker att allt är förlåtet. 2) Den listan innehåller liksom en massa trevliga saker. Kanske några ”nyttiga” sysslor också men framförallt härligheter. 3) Hon verkar egentligen inte ha några krav på att bocka av alla grejer. Det är lite mer som en inspirationslista. För att balansera allt det där andra (tvättadiskastädahandlalagamatuppfostrabarntillinteseriemördare) som alltid måste göras och som vi gör per automatik.

Så nu härmas jag! I min lilla egenpysslade Beatatjata-bok gör jag nu listor med ”veckans mål”. Hittills kanske jag har bockat av hälften av sakerna men det är liksom inte full pott som är meningen. Meningen är…ja, vad är meningen? Att få tillfredsställelsen att bocka av saker. Det är nämligen något av det bästa jag vet!

Tänker dessutom fortsätta härmas genom att (åtminstone då och då) lägga upp MIN weekend wrap-up här i bloggen. Men förvänta er inte såna här tjusigheter. Eller att jag ska baka paj.

 

Weeend_wrap-up_0126

To-do’s and Goals for the Week:
– be more patient
– clean out all the cars

– work more efficiently

– drink more water
– catch up on the laundry folding (story of my life)
– go to bed earlier
– jump on the trampoline with the kiddos
– clean out the chicken coup
– take my vitamins

– write out my cleanse plan
– try lifting weights
– bake a pie with the girls
– be more present
– plan a camping trip
– get the girls chore charts set up
– clean off my desk
– find new music

7 reaktioner på ”Hur en fräknig räv fick mig att göra ännu fler listor

 1. Vilket härligt inlägg! Först tänkte ”nämen vad fan, måste man göra listor, jag blir knäckt av att hon är supervacker och har 5!!! barn och orkar göra en jäkla lista” Men så läste jag klart och det är självklart att hon (och du ska göra listor). Att slutföra är ju det bästa som finns. Och de bästa listorna är de som är rätt kravlösa. Jag menar, hitta ny musik. Det är en bra punkt. Och hoppa på trampolinen är en riktigt bra punkt. De ska jag också ta med den här veckan. 🙂

  • Eller hur! Rätt skön inställning till det hela liksom. Och så känns det lite gött att jag skrivit upp ”fotbad” på min lista för nu sitter jag här med mjuka fötter och det var jättehärligt. Varför INTE planera in härligheter liksom?! Hoppa studsmatta Tänker jag dock inte göra, då ramlar insidan ut 😆.
   (För övrigt så har hennes man precis blivit diagnostiserad med allvarlig cancer, hon ska föda barn om ett par veckor och allt är superjobbigt förstås… )

   • Nä studsmattan är nog smart att du väntar med ;). Fotbad är ju världens bästa grej, känns som att gå på moln efter det. Ja jag läste det, fruktansvärt. Jag hade svårt att ta in det på något sätt för hela hennes blogg är så fin och härlig och hon är så vacker. Det passar liksom inte in.

  • Fattar inte hur folk lyckas komman ihåg saker utan listor, kalendrar, lappar och suddiga anteckningar på handen… Lite för lite plats i mitt huvud kanske 🙂

 2. Listor har faktiskt aldrig varit något jag pysslat särskilt mycket med. Det mesta får liksom stanna i mitt huvud, där har jag alltid många listor på gång 😉 Men ibland blir jag lite sugen på att skriva ner saker och ting. Typ när jag läser detta!

  • Jösses, jag skulle glömma allt om jag försökte hålla det i huvudet… glömmer ju ändå massor trots att jag skriver upp! Men jag älskar listor så det gör inget 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.