Om dagar som går (fort!), enhandsflätning, frossa och böcklingar

Hujedamej så fort dagarna går! Jag har inte direkt problem att sysselsätta mig. Jag gör typ ingenting men är konstant i rörelse (hurra, säger aktivitetsmätaren på min handled) och hinner knappt blinka innan morgon blivit kväll. Sen gör jag förstås lite mer än ”ingenting”. Jag håller några barn vid liv, det är inte ingenting! Just den här helgen har jag dessutom gjort det själv eftersom Barnafadern är på scouthajk. Stor är med också, förhoppningsvis vid liv även utan min inblandning!

På grund av Barnafaderns schema började ensamhelgen i stort sett redan torsdag eftermiddag. Då hängde de tre barnen och jag på samhällets ”Öppna Hus-dag” vilket innebar en himla massa aktiviteter i skolorna. Det gick alldeles utmärkt tills det gick raka motsatsen till utmärkt. Hyfsad svettig mamma fick hemma alla (vid liv, tack vare akutinsats från svärmor) alldeles för långt efter läggdags. Det är, mina vänner, en konst jag ännu inte till fullo behärskar att tillfredsställa tre övertrötta barns behov av kvällsmat, samtal, amning* och nattning. Men det går att göra en hel del med en hand** medan den andra bär en ammande bebis.

Fredagens schema var lika späckat med en tur till jobbet för möten och lunch med kollegor, hushållsröj, skjuts till hajkplats, mathandling och fredagsmys. Och igår ringde klockan tidigt för att den kvarvarande delen av familjen skulle komma iväg i tid på en dagsutflykt hem till Göteborg. Det är, mina vänner, en konst jag ännu inte till fullo behärskar att beräkna hur mycket tid jag behöver för att komma iväg i tid. Det är knäckande för ett planeringsfreak som jag! Men till nästa gång kan jag testa att lägga till 40 minuter till min redan väl tilltagna marginal så kanske det blir rätt. Vi körde i alla fall de 15 milen till min hemstad, åkte på visa-upp-turné och körde de 15 milen hem igen utan alltför stora katastrofer. Vet dock inte vem av mig och Liten som hade flest intryck att bearbeta, det snurrade i huvudet vid läggdags!

Och även om jag till slut somnade bredvid redan sovande Mellan och Liten så vaknade jag inte långt därefter av frossa och den där obehagliga stockningsvärken i ena bröstet…

Dagens planer (få med båda barnen till kyrkan där jag skulle sköta datorn under gudstjänsten med Liten i sjalen för att kunna panikamma med händerna fria. Det är, mina vänner, en konst jag definitivt inte behärskar eftersom jag aldrig tidigare försökt men jag tänkte att en kyrka full med folk är ett bra ställe att öva på) är därmed inställda (Gud ske pris att jag fann en datorskötarersättare på superkort varsel) och jag har gått igenom häva-mjölkstocknings-arsenalen och försöker nu underhålla Mellan (eller, låter Netflix underhålla Mellan) medan jag sitter lätt vindögd inpackad i varm fleecemorgonrock och längtar efter helgen***. Nästa helg. Som är långhelg för Barnafadern och ingen ska åka någonstans och alla (även de som i eftermiddag kommer hem totalt uttröttade och lägereldsinrökta som böcklingar från hajken) ska få sova ikapp. I call shotgun!

 

*Amningen. Ett kapitel för sig.

** Att fläta håret på en Barbie går inte med en hand. Även om Mellan uppfordrande säger ”du kan ju göra ALLT med en hand! Du måste åtminstone FÖRSÖKA!”.

*** Kan vara den längsta meningen i bloggens historia!

4 reaktioner på ”Om dagar som går (fort!), enhandsflätning, frossa och böcklingar

  1. Jösses! Nu känns det som att jag levt lyxliv i helgen i jämförelse då det längsta jag varit iväg är affären/lekparken och jag har ju dessutom haft maken hemma så att vi kunnat dela på barnen. Inatt sov dessutom Ebba hos mormor och morfar så vi sov nästan till klockan åtta, vet inte när det hände senast!
    PS 1 : hoppas att det löst sig med mjölkstockningen!
    PS 2 : spontant känner jag att det var nog lugnast att du slapp lära dig amma i bärsjal i kyrkan.. 😉

  2. Hoppas hoppas du lyckas häva mjölkstockningen!! Klokt val att hänga i soffan idag. Ta hand om dig!

  3. Känns så skönt å läsa din blogg, du skriver precis som jag kände när vår lilla var nyfödd för 4.5 mån sen. Så underbar ärligt härligt skrivet o jag skrattar igenkännande varje gång jag läser dina inlägg. Ha en skön söndag!

    • Tack! Ligger platt i soffan med liten på magen, läser bloggar och svarar på en miljon frågor från mellan. Har fortfarande pyjamas (kl 13.23). Så rätt skönt nu när jag inte har så ont… Idag skiter jag i alla måsten och allt stök och tar igen mig så gott det går 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.