Samma hela veckan

Dagarna går fort i familjefabriken! Ibland känns det som att jag lever i ”Måndag hela veckan” (för övrigt en av mina absolut favvofilmer, tipselitips) och liksom plockar fram samma mat, ställer ner samma disk i maskinen, hänger samma tvätt, promenerar samma runda, dammsuger samma köksgolv, matar samma bebis…

Fast när jag tänker efter så är det ju precis det jag gör!

Det som varierar är antalet sömntimmar (ibland tre, ibland sex, en natt skramlade jag med hjälp av Barnafadern ihop åtta!) och vilken pod jag lyssnar på under promenaden.

Idag tog jag med Liten på hennes första bio för att få lite omväxling. Hon sov sig igenom ”Avengers” och jag gäspade mig igenom den. Inte för att den var tråkig (vem gillar inte superhjältar, explosioner och slagsmål liksom!) utan för att jag just idag borde prioriterat lite sömn istället. Jag får ta igen det imorgon, om jag hinner mellan matfix och disk och tvätt och promenader till och från skolan och dammsugning och bebismatning och…

4 reaktioner på ”Samma hela veckan

 1. Jag tror faktiskt aldrig att jag sett ”Måndag hela veckan”? Måste ju ha hört talas om den en trilijon gånger, klassiker väl?
  Hoppas att du har det bra där i måndagsveckolivet 🙂 (Och HJÄLTE som fixar tre timmars sömn, de säjer ju att sånt där, det kommer med barnen, men jag är ytterst tveksam till att jag någonsin skulle kunna fixa det utan totalkolaps).

  • Verkligen klassiker! 80-talsklassiker :-). Älskar den. Bill Murray är bäst.
   Och tre timmars sömn behöver jag tack o lov sällan klara mig på. Oftast blir det åtminstone 5-6. Och vissa dagar kan jag sova flera timmar, om Barnafadern är hemma. Försöker prioritera sömn för jag blir verkligen OLIDLIG utan. Sen har man som nybliven mamma hjälp av hormoner faktiskt. Så även om jag i vanliga fall skulle vara zombie på 5-6 timmars sömn så är jag nu helt normalfungerande. Ganska coolt! Önskar de kunde göra piller som funkar så… Fast det är kanske helt enkelt uppåttjack 😉

 2. Same same liksom…Och då har du bara varit hemma några veckor… Jag tycker att du ska plocka av de där himla lurarna åtminstone varannan promenad för att helt enkelt göra lite färre grejer på samma gång. Njut av tystnad, fågelsång, vind, andetagen, knastrande grus under dina fina skor eller regnsmatter istället. Sånt behöver vi lite mer av. Puss!

  • Det gör jag! Plockar av lurarna alltså. Går gärna en kort sväng på kvällen när V kommit hem för att rensa huvudet. Då utan lurar :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.