Nu börjar det – officiell Post Baby Shape Up-start maj 2015!

Efter fyra veckors ”smekmånad” (med lite tjuvstartad planering och testande av övningar) så börjar Post Baby Shape Up idag! Jag har redan skrivit om min planering och den står kvar, det enda jag gjort just idag som är annorlunda är att väga och mäta mig för att ha utgångsläget att jämföra med längre fram. Bilder ska jag också ta förstås! Så träningsmässigt enligt plan: Promenader, mammamageträning och så sakteliga lite snälla pilatespass och efter godkänd efterkontroll lätt styrketräning. Och kostmässigt enligt plan: Jag ska äta mycket (inte underskott ännu), näringsrikt och i princip vad jag känner för – med ett undantag: Lördagsgodis istället för varje-dag-godis! Så, startvikten är 87,5 kg (jag är 175 cm lång). Mina kläder passar när jag väger cirka 70 kg så det handlar om 17-18 kilos viktminskning men det är just kläderna som är det verkliga målet, inte siffran på vågen. Nu fokuserar jag som sagt inte på viktminskning än men jag håller lite koll. April 2016 kommer jag vara i mål! Startmåtten är inte så intressanta utan något att referera till så de lägger jag upp när jag mätt mig igen. Om en månad eller så. Denna nystartsdag firar vi också att Liten äntligen börjar gå UPP i vikt ordentligt! Imorgon blir hon fyra veckor och nu väger hon 3270 gram, tack för det ersättningen (jag ammar också men har uppenbarligen långt ifrån tillräckligt, hon får cirka 400 ml ersättning per dygn nu). De där 18 extrakilona jag bär på kommer helt klart från något annat… image Måndag, maj månad, PBSU-start, viktuppgång (yay) och en kopp kaffe i soffan medan jag ser en hyfsat fixad trädgård (!!) genom regnvåta fönster. Sämre kan man ha det! Hur har ni det? Något som startar nu? Eller avslutas? Eller pågår?!

22 reaktioner på ”Nu börjar det – officiell Post Baby Shape Up-start maj 2015!

 1. Heja dig!!! Jag provar att äta perfekt IDAG (enligt coachens värderingar) för att se om jag kan bli lite mindre hungrig. Det innebär hejdå Questbar på kvällen och istället göra omelett med mycket grönsaker, fast jag åt middag för bara 120 minuter sedan mm. Fast hon ökat maten massor sista tiden så är jag ändå tokhungrig dygnet runt, och nu är det slutgnällt och fokus på att lyssna och göra om och göra rätt. Åker med 66 pers till Spanien på lördag (jag är reseledare, typ) i fyra dagar, och sedan är det jobbresor nästan varje vecka 2-3 dgr så det lär bli utmanande med maten:)
  Kram bästa!

  • Inte konstigt att du är hungrig så hårt som du kroppsarbetar på helgerna! Jag är hungrig ändå, sömnbrist gör mig hungrig :-). Du kommer klara kosten och träningen galant, även på resorna – du är grym!

 2. Fick min 4 pojk för ca 2 1/2 månad sedan. Försökt att köra Olga Rönnbergs övningar del 1 men vissa känns lite too much. Promenader men inte varje dag, att sova lockar mer just nu, tänker som dig å längtar att komma i mina gamla jeans, har ca 15-20 kg att gå ned. Bli så motiverad av att läsa din blogg och blir så peppad . Ska bli härligt och följa din resa. !! / ullis

  • KÄnner detsamma ang övningarna som du kanske läst. Och sömn ÄR viktigare. Märker direkt hur ooodräglig jag blir (mot andra och mig själv) med för lite sömn i kroppen. FÖRST sömn, sedan vardagsmotion, sedan träning om man kan bocka av de andra bitarna… Vi har ungefär lika mycket att gå ner då, vi får hålla varandra uppdaterade 🙂

 3. I det här hushållet pratar vi, för jag vet inte vilken gång i ordningen, om att vi behöver träna för att bli piggar. det som kan göra att det går bättre den här gången är att jag på torsdag börjar träna med otroligt, vi får 5 går via jobbet för 500:-, så sjukt bra! Min man är nu och provträna Nordin military training. Får se om han tycker det känns roligt.
  Målet är mer sömn, bättre mat och mer träning = bättre förälföräldrar. Nu är tålamodet så sjukt på upphällningen vid läggdags, här hotade jag ikväll treåringen att de fr natta sig själv om vi inte hjälps åt…

  • Hahahaha, rättstavning och annat är ju inte att leka med! 😀 första ordet som inte finns med är pt. Resten går nog lista ut av sammanhanget….

   • Jag fattar :-). Och vilken bra grej att få pt-tillfällen så billigt! Och du har så rätt, sömn + kost + träning = bättre föräldrar :-). Jag jobbar lite på sömnbiten själv 😉

 4. Blir kul att följa dig på denna resa. Jag tärnat på, sprang 5 km i ett utan att gå och min höft som jag haft ont i känns inget. Så glad för det. Äntligen kanske det är bra, tog bara ett år, suck! Men hade jag lyssnat mer på kroppen direkt hade det fått fortare. Så fom nu är jag bättre på det, mkt tackvare Betty oxå.
  Så planen för våren är några lopp, första på söndag 🙂 5 km längs Göta kanal. Målet för året är att springa Tjejmilen utan att få ont efteråt. Sen även massa härlig styrketräning och cirkelträning ute.

   • Jag fattar! Underbart att det funkar att springa igen, ta det försiktigt nu så att du inte får ont igen… Så tradigt det där, minns hur länge jag höll på med min struliga axel.

 5. Åh du är så bra Beata, ska bli spännande att följa dig! Jag är mitt upp i starten på något kan man säga. Kosten har vart minst sagt slapp sen innan jul (!!) så plötsligt fick jag massa energi och motivation från ingenstans och tänkte att why not, bara att sätta igång. Del 1 som är startdelen kallar jag för ”3 veckor kvar till 17de maj” (halvvägs genom där nu. Processen: äta vanlig, bra mat, med godis en gång eller två på helgen, mycket vardagsmotion, lite magträning varje dag, dricka mycket vatten (och träna hårt såklart men det är mitt minsta problem). Mål: köpa mig en ny klänning till 17de maj-firandet. Sen tänkte jag köra typ detsamma juni ut för att som mål köpa mig en ny bikini. Jag måste inte gå ner i vikt, det är eg inte det, utan bara strama till mig lite, som jag vet att jag gör när jag äter såhär. Och att må bra då såklart. För det gör jag INTE när jag äter mackor och choklad varje dag.

  • Räknar inte kalorier eller nåt sånt men håller koll genom en liten checklista varje dag där de olika kategorierna är träning/magträning/vardagsmotion/mat/vatten/sömn/totalt och så skriver jag bara ngt litet vid varje dags slut. Sista delen tänker jag förresten är att köra likadant juli+augusti och så göra ngn ny satsning i augusti, kanske börja träna crossfit eller nåt sånt.

   • Förstår till fullo hur du menar, att man inte behöver gå ner i vikt per se men samtidigt inte mår bra av alltför slappa kostvanor. Du kommer kick ass, som vanligt! Vill se kort på klänning snarast och bikinin vill jag se live i sommar 🙂

 6. Ser ju rätt nice ut det där! 🙂
  Jag har kört Olgas ”Styrka för kvinnor” och känner för nya utmaningar så nu har jag beställt ”Strong curves” och tänkte träna efter den nu. Behöver någon som sätter scheman åt mig, har för dålig fantasi/disciplin annars.

  • Och vet du! Jag har precis skapat mig en blogg (tom än så länge) just för att kunna printa ner hur det går från dag 1 och kanske lyckas inspirera/avskräcka någon annan. 😀

 7. Åh, det ska bli fint att få inspireras, få heja på, och följa dig lite i hasorna 🙂 vår bebis ät beräknad om fem veckor. Och din och min nivå eller attityd kring detta verkar ligga på samma pinnhål.

 8. Well, jag har ju snott uttrycket och kör min variant av PBSU men har väll inte samma fokus på viktminskning utan snarare ”stärka upp och komma igång” fokus. Har faktiskt kört ett pass i steg 1 i Olga-boken nu på fm till en oupphörligen skrikande hejaklack.. Men hon skriker även om jag bär på henne när hon har magknip så det var bara att försöka göra det bästa av det. Några övningar kändes väl tunga och höftlyften helt klart värst..

  • Ja, den där rumpan har helt klart vilat lite för länge ;-). Hoppas magknipet ger med sig snart! Grymt bra att kunna träna ändå, då orkar man ju lite mer bärande och skrikande…

 9. Har följt dig ett tag nu och älskar dina inlägg. Är gravid med beräknad bebis (nr 2) om 11 dagar. Eller vad den nu har för planer. Känns peppande att läsa din blogg. Knep it up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.