Pilates efter förlossningen verkar vara min grej!

Olga-övningarna är ju för tunga i nuläget, något flera av er också skriver under på (känns skönt, då är jag kanske inte totalt förslappad…). Idag testade jag istället gravidpilates, fast utan gravidmage. Jag körde några pass på Yogobe regelbundet under graviditeten och gillade dem skarpt. Och i mitt tycke passar de perfekt för denna postnatala kropp.

Det är fokus på andning och bålstabilitet. De pratar mycket om den neuromuskulära kopplingen, muskelkontakten. Stabiliserande för bäcken och höfter. Betoning på alla muskler i baksidan vilket en ständigt matade och bärande kropp tackar extra för. Och dessutom sköna, lätta stretchar och rörlighetsövningar som uppvärmning och nedvarvning. Känns perfekt!

Men alla ni som kan så mycket – finns det något särskilt jag bör tänka på eller vara försiktig med vad gäller (gravid)pilates efter förlossningen? Eller är det bara att köra på när kroppen säger ”ja tack, jag vill ha mer!”?

image
Lite skillnad mot höftlyften jag la ut bild på häromdagen. I den här varianten får jag mycket bättre kontakt med rumpenstumpen och det kännu inte lika tungt.

4 reaktioner på ”Pilates efter förlossningen verkar vara min grej!

  1. Älskar också (gravid-)pilatespassen på yogobe!! Känns allt bra så kör – passa på att koppla med bäckenbotten i övningarna också och ta hänsyn till diastasen så är det frid och fröjd 🙂

    • Japp, bäckenbotten är med och diastasen känns väldigt lite faktiskt… När jag aktiverar rätt alltså. Och sen så tänker jag typ 1 pass i veckan just nu, inte direkt hårdträning 🙂

  2. Har du nåt tips på nåt extra bra pilatespass? Jag lånade Olgas bok på biblioteket men jag har inte ens hunnit bläddra i den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.