Post Baby Shape Up 2nd edition!

Post Baby Shape Up hette min första blogg som låg på Mamas hemsida. Hängde ni där? Det var i alla fall 2011, efter Mellans födelse när jag förändrade mitt liv big time. Mer om det finns här.

Nu är det dags igen! Jag har ungefär lika många kilon att loosa och lika mycket återhämtning att göra men det finns stora skillnader. Nu ÄR jag en tränande människa och jag längtar oerhört mycket efter att komma igång igen. Förra gången tog det nästan ett år innan träningen gick från att vara ett nödvändigt ont till något rolig och härligt. Nu har jag en konkret målbild och kläder som jag hoppas komma i igen, förra gången visste jag inte vart jag var på väg riktigt, hade varit överviktig och otränad hela mitt vuxna liv. Och kanske viktigast av allt – den här gången har jag massor av kunskap om träning, kost och hur min kropp svarar på dessa!

Det är alltså med glädje jag tar mig an det kommande året! Mina ledord för detta år är återhämtning, grundstyrka, rörlighet och träningskärlek.

Jag har nu möjlighet att bygga en riktigt stark grund och det är just styrkan och träningen jag tänker mest på. Att återigen kunna lyfta tungt, att kunna hoppa och springa någon gång ibland osv. Att ha en kropp som orkar! Det får ta tid – jag har tid. Lyhördhet är viktigare än konkreta mål det här året. Kroppen styr vad jag gör, jag pressar inte. När grunden sedan är lagd och jag känner att kroppen är återhämtad så har jag resten av livet på mig att jobba mot tydliga styrkemål. Ingen stress!

Sen är det vikten också. Jag vill gå ner det jag gått upp under graviditeten och målet rent kosmetiskt är att komma i alla mina härliga kläder och känna mig fin i dem. Att vara ”snygg naken” har aldrig varit viktigt för mig. Eller alltså, jag ÄR snygg naken. Tycker jag och Barnafadern i alla fall. Men jag siktar liksom inte på fitspo-form, fab abs, läcker-i-bikini. Jag vill vara läcker i pennkjol igen, det sticker jag inte under stol med. Och ha den där balansen där jag mår bra, är nöjd med mig själv men också kan njuta av all sorts mat och gotter och träna hårt och helt enkelt vara vanlig.

En del av er kanske inte gillar att läsa om vikt och se ”naken”bilder på en kropp i förändring. I så fall varnar jag redan nu för att min blogg kommer innehålla detta även i framtiden. Jag skriver det jag vill skriva och oftast sådant jag själv tycker om att läsa om. Jag tycker det är roligt och motiverande att redovisa hur det går – både prestationsmässigt och när det gäller vikt och mått. Jag tycker det är häftigt att se framsteg på bilder. Samtidigt är det en svår balansgång det där med utseendefixering och objektifiering av (kvinno)kroppen. Om ni tycker att jag överskrider den gränsen får ni gärna säga till. Jag kanske ändrar uppfattning längs vägen, jag vet inte.

Jag återkommer till den mer konkreta planeringen för året. Till dess får ni gärna dela med er av hur ni känner kring det här med bilder, att redovisa viktnedgång osv. Och är det något särskilt ni gärna vill läsa om så shoot! För nu kör jag igång!

wpid-photogrid_1390040719298
Suddig bild från förra årets Mamatummy-day som visar förra omgången Post Baby Shape Up. Jag nådde mina mål på ett år och höll sedan vikten fram tills jag blev gravid den här gången.

 

11 reaktioner på ”Post Baby Shape Up 2nd edition!

 1. Berätta, jag läser gärna och inspireras. Roligt när jag tänker på det, jag har hängt med sen Olgatiden och minns din fantastiska resa. Jag har under tiden gjort en minst lika lång resa 🙂 kram

 2. Detta blir sååååå roligt att följa!!! Jag är redo för nakenbilder och alla detaljer du vill dela! Jag kämpar på som vanligt och ser framemot en peppad Beata som smittar av sig!! Puss snygging!!

 3. Åh, det är så ljuvligt att läsa din blogg Beata! Skön blandning av högt och lågt, träning och godis, en massa humor och bra tankar om så många saker! Jag gillar verkligen att du är som vilken småbarnsmorsa som helst, det kunde liksom varit jag… Vilket blir peppande i träningssammanhang!

  Sen är det ju fantastiskt roligt att läsa att du orkar så mycket mer nu än när du var gravid. Och du verkar må så mycket bättre!?

  Du kan nog skriva om det mesta, det blir bra oavsett!

  • Åh vad glad jag blir, tack för fina ord!! Ja, jag mår verkligen bra nu. Det är sådan skillnad mot att vara gravid (=sjuk) även om jag så klart blir trött efter amningsnätter och allt sånt där…

 4. Ska bli kul och spännande att följa din resa! Så kööör på! 🙂 Jag har själv gjort en liknande resa (utan barn) och blev en vältränad människa som bodde på gymmet, räknade kalorier, hade ätardagar, trodde kolhydrater var min värsta fiende osv… sådär levde jag ett par år. Sedan efter en liten snudd av den berömda väggen la min kropp ner, jag har aldrig ätit så lite mat i mitt liv men gick upp 15 kg. Försökte göra diverse satsningar men kroppen sparkade back-ut direkt. Nu har jag lärt mig läxan, hittat balansen och mår såå mycket bättre. Yogar, promenerar, tränar lite och äter massor med bra mat. Men det finns en del kilon kvar så jag ser verkligen fram emot att följa dig, tycker du har ett sunt tänk kring träning och kost. Önskar pepp, kostupplägg, kalorier, godis och allt i en härlig röra för att bli inspirerad! KRAM

  • Jag förstår precis, har kört diverse ”senvägar” jag också genom åren. Jag hoppas att de erfarenheterna gett mig tillräckligt med kunskap för att satsa rätt från start nu. Jag tror det, jag vet ju att det är en levnadsbar balans jag eftersträvar. Lovar att skriva om precis allt det du önskar i en förhoppningsvis härlig röra!

  • vad skönt att du ser det så, då är jag rätt ute! Sannerligen inget kroppsförakt (jag är ju ÅSM!) och lidande – älskar ju träningen. Love love love! Men lova att säga till om jag går över gränsen någon gång. Vill verkligen inte trigga igång fel saker hos mina underbara läsare…

 5. Hit me! Jag vill läsa allt! Ska bli så kul att följa din resa. Och jag är så sjukt imponerad att du med en bebis som inte ens är tre veckor ens orkar tänka träning och allt.

  Jag var iofs rätt pepp i början med men mer ”jag äter ALLT jag vill tills kroppen inte går ner mer av amningen”. Höll inte många veckor. Ooops!

  • Tror vi är samma lika, gillar att läsa alla gory details :-).

   Tro mig, jag äter också allt och jag går inte ner. Men det är inte fokus just nu trots allt, kommer skriva mer om det snart. Just nu är det rörelseglädjen som driver mig, att känna mig frisk och orka vara aktiv osv. Maten får jag styra upp så småningom förstås men nu fokuserar jag på amning – inte underskott. Däremot inser jag att jag redan har en mer ”normal” balans än jag hade förra gången. Tänker inte på det som hälsosamt för det är ju livet numera. Alltså balans- hälsosamt. Typ gröt och ägg till frukost är det enda jag vill ha, inte rostmackor. Har ju blivit en vana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.