Fantastiska kropp!

Det här med återhämtning efter graviditet och förlossning är fascinerande tycker jag. Liten är inte ens tre veckor och jag märker skillnad från dag till dag. De där fogarna som besvärade mig så väldigt för bara två veckor sedan märks mycket lite idag. Magstödet som jag knappt kunde hitta efter förlossningen känns tydligt nu.

Jag har en promenadrunda här som jag tar till såna där dagar när jag bara måste ut en snabbis för att få luft men inte har tid eller ork till en ordentlig powerwalk. I vanliga fall tar den 20-22 minuter, då går jag så snabbt jag bara kan. I förra veckan gick jag den rundan för första gången sedan jag blev gravid. Jag gick så fort jag kunde och det tog 33 minuter. Det var bäckenet som saktade ner mig, det gjorde ont i höfter och framfog och ländrygg så jag vaggade på så gott jag kunde. Korta steg, långsamt och flåsigt. I fredags, tio dagar senare, gick jag samma runda igen. Nu på 25 minuter och med mycket små känningar i bäckenet precis på slutet.

Första helgen efter bebis satte jag glatt igång mammamage-appen men fick besviket sluta eftersom jag inte klarade några av övningar. Att stå på ett ben var uteslutet och att ligga ner på golvet gjorde också ont. Jag backade och har kört rena andnings- och knipövningar dagligen och nu är jag igång med appen igen – utan besvär.

Fantastiskt tycker jag!

image
Magstatus knappt tre veckor efter förlossningen.

4 reaktioner på ”Fantastiska kropp!

  1. Kroppen är grym, på alla vis. Min kille kom 18 mars och ända sedan jag blev gravid har jag känt mig oövervinnerlig. Nu knipövningar vid varje amning och promenader av tuff kaliber. Så tacksam att allt funkar.

  2. Vad härligt Beata! Grymt peppande att läsa för mig som har ett gäng veckor kvar innan BF. Man riktigt ser hur energin har runnit tillbaka i dina ögon och det trots att du har en lite nyfödd bebis där hemma!!

    • Jag är ju FRISK!! Min man fick frågan hur det går nu med nyföding och så och han svarade ”när Beata inte mår illa så är allt underbart” :-). Så är det. Sömnbrist och mjölkstockning och såriga bröstvårtor är INGET mot hyperemesis… faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.