Ambitiös och målinriktad. Or not.

Det är lördag, alla barn är hemma och Barnafadern är iväg och bygger hajkplats. Yup. Jag är gift med en scout. Själv var jag, förstås, sjöscout (en sån som seglar alltså pga uppvuxen vid havet) men nu bor jag till skogs och är gift med en scout och när små scouter vid min barm. Men det hör inte hit.

Det jag sitter och funderar på denna lördagsförmiddag är var jag ska lägga ambitionsnivån idag (översta hyllan i skafferiet kanske?). Igår var min ambition att städa övervåningen så att jag idag kunde städa undervåningen. Jag hann byta lakan i vår säng. Sen var det BVC och åka in till jobbet i stan för att lattja med den trasiga mobilen och sen muta Mellan med McDonalds vilket också ledde till Första Offentliga Amningen samt Första Blöjbytet På Offentlig Toalett (båda på McDonalds, alla inblandade överlevde) och när vi väl kom hem så lagade jag middag (!!), gick en kort promenad och sedan orkade vi bara halva den första Harry Potter-filmen (med barn) och ett par avsnitt Walking Dead (utan barn) innan vi sängkraschade (egentligen alldeles för sent).

Så det här med ambitioner för dagarna känns lite väl…ambitiöst.

Idag vacklar jag mellan ambitioner (städa hela huset, få alla tre barn att överleva, matplanera, storhandla, putsa fönster, röja trädgården, yoga osv osv) och att ta dagen lite som den kommer (överlevnadsambitionen tummar jag dock inte på). Vilket just nu innebär storbarn med oboy-kladdiga munnar framför diverse digitala prylar, kaffe vid frukoststökigt bord, nytankad bebis i sjal och uppdatering av diverse sociala medier.

Har så mycket jag vill skriva också ju! Min planering för Post Baby Shape Up 2nd edition till exempel. Och om kroppens återhämtning och hur en fräknig räv fått mig att göra veckolistor. Men det kommer. Först kaffe och sjalmys!

Vad gör ni denna lördag?

image

8 reaktioner på ”Ambitiös och målinriktad. Or not.

  1. Jag certifierar mig, typ. Jag hoppas det i alla fall. Första dagen gick bra, fokus på long cycle. Fick köra ett test på 6 min. I morgon samma sak fast snatch. Om kroppen ens vill ur hotellsängen vill säga 😉

  2. Typ överlever (snart överlevt) dagen. Mina döttrar och jag hade tre timmar för oss själva under dagen då maken jobbade och de jobbade hårt med att utmana mitt tålsmod med sina olika strategier : trots och skrik.. Ett rejält fikabord dvd sockerintag på em gör dock att jag samlat ny energi och klarat resten av dagen, nu sover båda två yey! Veckohandling imorgon… Ser fram emot Shape Up planen!

    • De är bra på att pröva tålamodet di små… Jag får också veckohandla imorgon. Och storstäda… Och fixa någon slags fika till vänner som kommer på besök. Men det känns som att jag valde helt rätt som körde ambitions-fritt idag och mest har slappat 🙂

  3. Själv har jag en superslapp lördag. Sov länge, sedan åkte jag och tittade på galningar som körde Tough Viking (så himla kul! Dock inget jag någonsin kommer göra, puh) och nu är det soffläge igen… En sån dag.

    • Blev rätt slappt här med… Struntade i alla måsten och kom inte ur pyjamasen förrän typ 13.30 :-). Gjorde ett litet ryck efter lunch med miniröj men vare sig storstädning eller handling. Mys, promenad och yoga istället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.