Konsument och producent i bloggvärlden (eller: Världens längsta bloggrant)

Jag konsumerar en hel del bloggar. Numera gör jag det nästan uteslutande via Bloglovin-appen i min telefon. Det gör att jag sällan ser bloggarnas individuella design och, tyvärr, att jag kommenterar mindre. Sorry. Älskar ju kommentarer själv! Bättring utlovas.

Nya bloggar hittar jag i regel via bloggar jag redan läser. Någon tipsar eller länkar till någon annan och har jag tid för slösurf just den dagen kanske jag klickar mig vidare, läser lite och om jag gillar´t så läser jag ännu mer och lägger sedan till bloggen på Bloglovin´(annars skulle jag aldrig komma ihåg vad det nu var den där nya, braiga bloggen hette…). För att jag ska fastna i en blogg vill jag relativt snabbt kunna göra mig en bild av personen bakom. En bra ”om mig”-sida uppskattas för jag vill veta allt sånt där basic som civilstånd, jobb, bostadsort, ålder och gärna ännu mer än så. Ju bättre jag lär känna bloggaren desto mer engagerad blir jag!

Jag avföljer bloggar också förstås. Rensar ibland. Kanske för att jag insett att vi kanske inte har så mycket gemensamt trots allt. Men oftast, faktiskt, för att jag blir för provocerad av bloggens innehåll. Det gäller nästan alltid inredningsbloggar! Jag kan få inredningsbloggryck emellanåt men det är ju inte ett särskilt stort intresse… Det går dessutom att tillgodose lite enklare på Instagram! Hur som helst, stör jag mig för mycket på något så ryker det.

 ***

Jag producerar ju blogg också. Även om jag inte alls ser det så. Har ni hängt här länge så vet ni att jag skriver för att jag tycker det är så kul, inte beroende av hur många (eller få!) som läser. Jag kollar oerhört sällan på min statistik för jag är inte intresserad av att påverka den. Förr låg jag på cirka 800 besökare om dagen men det antalet har sjunkit drastiskt under graviditeten. I don´t blame you. Jag är inte särskilt sköj som gravid. Jag är så glad för var och en som läser och för varje kommentar – det är så givande att interagera!

Jag ägnar mig inte åt samarbeten, tävlingar eller annonser. Något enstaka undantag har det funnits och det kan hända att det kommer undantag i framtiden också men jag orkar inte sätta mig in i regler och lagar för det där. Och så orkar jag inte lägga tid på det. Den lilla bloggtid jag har lägger jag hellre på att skriva. Jag har som sagt inga professionella ambitioner med bloggen. Jag vill inte slå besöksrekord eller jobba med bloggandet. Oproffessionella ambitioner har jag dock!

Jag har i nuläget ingen önskan om att ingå i något bloggnätverk. Jag har fått frågan tidigare men då kommer också krav om antal inlägg per dag osv och det vet jag skulle vara döden för mig som bloggare. Jag måste kunna välja bort bloggen i perioder när jag inte får ihop livet, bloggen får aldrig vara ett måste. Därför ligger jag också på en helt vanlig gratisadress (de hundralapparna jag skulle kunna betala för en egen domän lägger jag hellre på träningsprylar) och jag har ett gratistema och lägger inte många sekunder på design…eller snygga fotografier…eller sökordsoptimering…eller på att följa de ”regler” som bloggare ”bör” följa.

Men detta vet ni som brukar komma hit redan.

Det jag ville säga egentligen var att jag bytt till ett nytt (gratis)tema och att jag rensat lite bland kategorierna och uppdaterat ”Om mig” och att jag kanske orkar fixa en ny header någon gång. Om jag inte orkar ragga upp någon som faktiskt kan Indesign och Photoshop och allt vad det är, inte bara har programmen installerade på sin (jobb)dator.

För just det. Ni vet väl att jag jobbar med marknadsföring, sociala medier, hemsidor, sökordsoptimering och sånt? Orka ta med sig jobbet hem liksom. Dessutom säger jag mest till andra vad jag vill att de ska göra på jobbet och de blir lite sura om jag skulle tvinga dem att komma hem till mig och hjälpa mig privat på fritiden också.

***

P.S. Ode to bloggen: Utan bloggen hade jag inte blivit den träningsälskande person jag är. Jag hade inte fått lära känna så många fantastiska människor – via era bloggar och en hel del även IRL i olika sammanhang. Det där med att internet kommer göra oss till främlingar bakom skärmar? Knappast! Jag har fått så många underbara vänner tack vare sociala medier! Jag har fått göra så roliga saker och fler blir det. Jag har lärt mig MASSOR om MÄNGDER av saker. Hurra för blogg!! D.S.

P.S.2 Rant over. D.S

9 reaktioner på ”Konsument och producent i bloggvärlden (eller: Världens längsta bloggrant)

 1. Jag gillar verkligen hur du skildrar livet i din blogg. Både medgång och motgång på ett underhållande sätt! 🙂 Jag är en sån som läser men väldigt sällan kommenterar. Men ofta sitter jag och småskrattar eller nickar instämmande till dina inlägg. Keep it up!

 2. Och jag älskar din blogg precis som den är. Den är din och den är äkta. Precis som du skriver jag för att det är kul, för att interagera med den lilla, lilla klick som hänger hos mig och för att dokumentera min resa. Och som bloggläsare – jösses vad jag rensar när kag retat upp mig eller tröttnat. Det är dock betydligt bättre att vi gör det än alla de knäppa och elaka människor därute som istället för att sluta läsa sitter bakom sin dator och är fegt elaka.

  • Right back at you! Och precis, det blir liksom en liten klick som man hänger med. Love it. Och ja, hundra gånger bättre än att näthata… Fattar verkligen inte hur folk orkar.

 3. Bloglovin är verkligen en smart ”uppfinning”… Jag håller också koll på de många jag följer den vägen. Och håller med om att det är helt fascinerande med de kontakter och möten som uppstår tack vare internet och bloggande. Minns pinsamt nog att jag sagt till Kidsen att man ”aldrig ska ha kontakt med okända på internet”. Haha, det var på stenåldern (för några år sedan) när jag inte hade fattat något alls… nästan… Däremot är det ju bra att de får lära sig lite ”vett och etikett” och vad som är bra att vara observant på online… Precis som i övriga livet…

  • Haha, det säger jag till min stora nu… Och sen drar jag med henne hem till kompisfamiljer som vi lärt känna via bloggen :-). Viktigt att kunna avgöra VILKA främlingar man kan ha kontakt med förstås!

 4. Du är så himla himla klok!
  Nu har jag iofs en egen domän, men inte pga ambitioner med bloggen, utan för att jag tycker att det också är kul att leka med design och så vidare, nästan lika mkt som själva skrivandet 🙂
  Och din ode till bloggen; skriver under på allt! Tror aldrig jag hade lyckats hålla i träningen så bra och länge som jag har gjort nu om det inte varit för bloggen. Därför lär jag fortsätta forever and ever… 🙂 Hurra för blogg!

  • Klok och klok – jag har iaf kommit fram till hur JAG vill göra :-). Och sen alla dessa möten och vänner bloggen gett mig… Hade jag vetat det hade jag börjat blogga mycket tidigare!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.