Hej från bubblan

Hej! Här i bebisbubblan är det för himla härligt vill jag lova! Vill bara ge en liten statusrapport innan jag sjunker ner i amningsfåtöljen igen och ropar matbeställningar åt Barnafadern…

I åtta dagar har jag varit trebarnsmamma, i sex dagar har jag varit helt fri från illamående. Två helt magiska saker!

Liten fick efter ett antal dagars diskuterande namnet Greta. Det namnet fanns inte med på vår lista överhuvudtaget men alla namn på listan var fel… Så tack till bloggkompisen Maria S för Greta-förslaget på Facebook!

Jag äter. Och äter och äter och äter. Och dricker 4-5 liter vatten per dag. Jösses vad det går åt energi till att orka vara vaken och fixa käk till en sån liten en. För att inte tala om hur gott allt smakar nu! Jag trycker i mig rawghurt och kexchoklad och vattenmelon och sallader och pizza och ananas och salami och brie och ägg och pannkakor och questbars och gröt och smackar och njuter och äter lite till.

Jag känner mig så himla FRISK! Därför är det lite frustrerande att inse att kroppen inte är helt som vanligt även om jag mår väldigt bra (= inte illamående). Jag klarar inte av alla övningar i första steget i mammamage-appen utan har fått börja med rena andningsövningar och knipövningar. Jag har gått några korta och långsamma promenader och det är exakt lika jobbigt som när jag var höggravid (vilket ju faktiskt bara var för typ 9 dagar sedan). Fogarna gör ont, jag har noll flås och när jag anstränger mig så blöder jag mer. Dessutom känner jag av andra leder i kroppen, det är ju inte bara bäckenet som påverkas av hormonerna. Jag är inte gravid längre men detta kallas fjärde trimestern och jag förstår nu varför jag måste behandla kroppen som om den fortfarande var gravid. Det gäller verkligen att skynda långsamt! Knipa, jobba på bålstabiliteten och ta korta, kravlösa promenader. Jag sätter mig gärna på yogamattan och gör mina andningsövningar och försöker mjuka upp min värkande rygg men det är inte alls ”riktig yoga” (asanas). Och så får det vara ett bra tag till. Det är lugnt, jag har all tid i världen.

Barnafadern är hemma veckan ut och det är superlyxigt. Stor går i skolan förstås och Mellan går på förskolan tre dagar i veckan (15 timmar). Först nästa vecka behöver jag komma underfund med hur jag ska komma upp i tid för att få iväg alla på morgonen, och natta alla själv de kvällar Barnafadern jobbar…

Instagram kommer lite tätare uppdateringar! I alla fall om jag får fixat min mobil som tvärdog imorse… Det innebär att jag måste ta mig in till jobbet eftersom jag har en jobbtelefon. Jobbet liksom! Min nuvarande chef är ju en liten trekiloskorv som just nu vill ha ny blöja och ett välfyllt bröst i munnen.

17 reaktioner på ”Hej från bubblan

 1. Känns som att jag kommit lite längre in i det där trötthetsgnället nu efter snart en månad i bebisbubblan (jäklar vad fort det går!!). Morgnarna är nog inte riktigt så harmoniska här men du har ju övat på två tidigare så tre kanske inte är så stor skillnad eller?! Idag på eftermiddagen hade vi det dock ganska lugnt torts magont och tvåårstrots.
  PS. Bra insändare till tidningen Mama!

  • När pappadagarna är slut blir det säkert mer gnäll… Nu kan ju han ta de stora på morgonen men snart spelar det ingen roll hur lite jag sovit, skolan börjar ju när den börjar :-). Det ordnar sig nog!

 2. Kul att höra att du har det härligt! Det låter härligt också, om man bortser från det fysiska då. Men klokt att ta det lugnt och skynda långsamt. Ge sig själv tid. Så skönt att du gör det, och inspirerar andra att också göra det. Finns så många som verkar ha alldeles för bråttom!

  Å nu blev jag sugen på bebis 😊

  • Det fysiska är bara en liten grej i det stora hela. Jag mår ju SÅ bra i jämförelse med graviditeten! Och jag ska försöka njuta av detta lugna och härliga, träning kommer så småningom. Jag har tid!

   Om du är sugen på bebis kan jag berätta hur man gör 😀

 3. Underbart att illamåendet har släppt!! Och att du får må så bra. Att kalla det fjärde trimestern var verkligen ett sant uttryck. Njut och ta det, lagom, lugnt.

 4. Ta det lugnt. Njut. Jag hade alldeles för bråttom med Saga. Panik, ville ur kroppen. Det gynnade varken mig eller amning.
  Låter dock helt underbart att du känner dig så frisk!

  • Det är så svårt! Jag bryr mig inte så mycket om kroppens utseende just nu (men kommer förmodligen bryta ihop den dag jag ska försöka få mig på något som inte är mysbyxor och mjölkfläckig tröja ;-)) men längtar ju efter att röra på mig! Men som sagt, inser att det inte går att skynda. Kroppen säger ifrån. Så jag försöker hejda mig och njuta av vilan, jag har ju faktiskt resten av livet på mig!

 5. Åh! Hej i bubblan! Och även om det känns som ett stort frågetecken just nu, det där med hur man får till morgonrutinerna med så många små, så fixar det sig. Otydligt hur, men det bara gör det. Kramar

  • Har övat idag med alla tre barnen trots att min man är hemma. Han fick sova och jag fick i alla, inkl mig själv, frukost och kom till skolan i tid efter en skön promenad där vi hann hälsa på varenda daggmask :-). Blir nog bra det här!

 6. Å ena sidan är jag så himla glad att du uppdaterar oss (du är beroendeframkallande), å andra sidan säger jag som på instagram, hur fasen orkar du ens tänka på att blogga när du är helt nyförlöst och sömnbristig och allt sånt där?! Du är min idol!!!! Och njut av bubblan sålänge det bara går, här sitter jag med en kluns på åtta månader och undrar vart tiden (och den skrynkliga röda lilla bebisen) tog vägen:)

  • Jag mår ju sååå bra… Sömnbrist? äsch bara att sova! INGET känns jobbigt just nu för jag mår inte illa mer, tralalalaaaa! 🙂 (medveten om att jag kommer börja gnälla om hur trött jag är inom ett par veckor ;-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.