Vändningsförsök

Lite deppig är jag. Ligger hemma i sängen istället för att vara på Holmen med min familj. Den här lilla förkylningen (och den är verkligen liten) var droppen som fick detta välsignade kärl att rinna över tydligen. Sover som en kratta, vaknar och panikhulkar för att jag är irriterad i halsen. Hostningar som triggar youknowwhat. Uppe och vaggar på nätterna för att jag ändå vaknar och inser hur ont allt gör och hur illa jag mår. Slänger mig framför toalettstolen och får knappt upp min übergravida kropp från golvet sen.

Så. Över. Det.

Så idag tog jag återigen till min väl inkörda vändningsrutin. Den som brukar funka när jag bara vill skrika och gråta och gnälla och hoppa framför ett tåg. Tillät mig att göra just det (förutom det sistnämnda) under några timmar. Lät mig sjunka ner i självömkan framför några avsnitt av en tv-serie. Sov ett par timmar. Och sen – same procedure as every time. Upp ur sängen, lägga den lilla energi jag har på att dra ur alla lakan och bädda rent. Av med äckliga myskläder och ner i ett varmt bad. Fila fötter, skrubba kropp och till och med raka delar av kroppen som jag inte ens sett på flera månader (tänker att det är synd om bebisen trasslar in sig på vägen ut). Smörja in och lägga ansiktsmask och så på med rena myskläder och tillbaka i sängen. Jag mår fortfarande pyton men är liksom lite…empowered. Jag vände på det. Jag vann igen.

Note to self: Riesenkolor? Riktigt, riktigt dålig idé.

2 reaktioner på ”Vändningsförsök

  1. Ha ha! Nä inte vill man att bebisen ska trassla in sig. Snart mycket snart är du i mål min vän!

  2. Vilken kämpe du är! Hela hela tiden. Och snart, jättesnart är det bebis på utsidan istället för på insidan, hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.