Fredagspepp

Jag gnäller inte bara. Jag peppas också! Av allt möjligt!

Läste ett så bra inlägg hos Charlotta Sofia häromdagen, om det här med olika kroppar i träningsvärlden. Viktigt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag inspireras av träningskärlek, av svettglädje och endorfinhopp. Av personbästa och starka muskler och stora leenden. Och jag inspireras av mig själv! Av den här gamla snart-trebarns-morsan som vände på livet för några år sedan och blev så himla mycket lyckligare av det. Och ytligt sett snyggare också om jag får säga det själv (och det får jag!) men det var liksom bara en bonus till allt det andra. Ramlade på det här gamla inlägget av mig själv om mig själv. Sammanfattar rätt bra vad jag tycker är viktigt. Och snart får jag göra den där resan igen. Man har inte roligare än man gör sig liksom!

Jag har äntligen bestämt mig för vilka Nike Free jag ska behålla! Följer du mig på Instagram så har du sett alternativen och också sett att det var rätt fifty-fifty bland åsikterna. Nu har jag valt! Men jag tänker inte använda dem förrän jag ska ut med bebis utanför kroppen någon gång. Så du får inte veta vilka förrän då! Superpepp faktiskt, materiell lycka räknas också!

Fick världens finaste babynest av min svärmor. Hemmasydd förstås! Vår lilla bebis ska ligga där i. Vi längtar. Och diskuterar namn tills vi nästan blir arga på varandra. Senaste förslaget är Strawberry Påsklilja. Strawberry för att det är så fint, Påsklilja för att hon kommer på påsklovet. Jättelogiskt. Och jag har inget bättre att komma med så vi får väl se om Skatteverket godkänner det.

 

 

 

6 reaktioner på ”Fredagspepp

 1. Haha, vad skönt att vi har gjort namnvalet nu! Kan hjälpa till med att slänga in ett gäng nya namn i diskussionen… Bra inlägg du länkade vidare till, tror att det var evigheter sedan som jag lade upp en helfigursbild på mig själv på bloggen, bättring!
  PS. Tips på post-gravid träning??!!

  • Ja, tipsa på!! Behöver namnförslag…

   Kommer förstås mycket om post gravidträning sen men först och främst: knipövningar och andningsövningar/bålstabiliserande övningar. Jag gillar verkligen appen Mammamage. Värd sin slant! Där bygger du grunden som gör att du kan komma igång utan problem sen. Promenader om du kan och orkar. Mycket mer än så ska man vara försiktig med innan efterkontrollen men om du är van tränare så känner du förstås din kropp. Postnatal yoga och pilates kan funka (eller prenatal, typ samma grej). Särskilt skönt för axlar och bröstrygg med tanke på matningar och bärningar :-). Om något gör ont – gör inte det. Fogar och leder är påverkade ett bra tag till av relaxin och behöver vänja sig långsamt vid ökad belastning. Att stärka upp långsamt, verkligen rehabträning, betalar sig många gånger om sen!

 2. Åh, jag läste ditt inlägg med de gamla bilderna och blev så glad. Både över att du visar dem och hela din inställning. Love it. Och så är glad glad över att du SNART blir av med hg och får din trea. Från en annan som haft hg vet jag genuint hur lycklig man blir av att slippa det. Tredje gången för dig, kan inte ens föreställa mig… Snart tränar du, slipper illamående OCH har ett till barn ❤️

  • Ja, snart! Längtar så efter träning Och att få känna mig stark (och kunna andas…). Sen är jag glad för insikterna jag fick på förra resan för de är ju kvar och nu är det inte alls med samma mind set som jag ger mig på ”post baby shape up”. Då var viktminskning målet. Träningskärleken slog till utan att jag anade det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.