Gnällonsdag, skärtorsdag, långfredag

Imorgon är det skärtorsdag men idag är det gnällonsdag. Den senaste veckan har varit tuffare än vanligt. Jag fattar varför – jag har gjort mycket mer än jag brukar, och borde. Men nu är ju dagarna till leverans få och denna mammahöna vill gärna ha redet någorlunda ombonat trots illamående, roliga sammandragningsframkallande kräkpartyn och protesterande fogar.

Dessutom jobbar jag min sista dag på länge imorgon och har tillbringat mer tid på jobbet för att kunna känna mig lugn när jag väl vaggar därifrån. Lägg till att jag sover alldeles för lite på nätterna. Jag kan inte andas och jag har väldigt ont i höfter och rygg. Och så kissandet. Och en superaktiv bebis. Halsbränna. Och dessutom något som verkar vara en begynnande förkylning (vik hädan!).

Underbar uppladdning inför ett av livets mest krävande maraton, inte sant?

Men detta beror ju till stor del på egen förskyllan. Först och främst är jag ju gravid för att vi VILLE det. Inte alla förunnat. Sen det där med att åka till Ikea och Babyproffsen, städa huset, bädda liten babykorg, pumpa däcken på barnvagnen, rigga skötbordet, vika små kläder osv osv gör jag ju också frivilligt. Bebis klarat sig fint med ett par boobiesar (eller flaska) och närhet. Resten är en del av vår förberedelse!

Om en vecka är hon här. Viss reservation för om det skulle råka vara fullt på bb (då skjuts planerade förlossningar upp) eller om förlossningen skulle ta görasketalång tid den här gången. Känns inte troligt men vem vet. Så vi räknar ner, allihop, och boar och står ut med krämpor och gnäll ett litet tag till.

image
Små små kläder i en liten byrå. Små små blöjor till en liten liten rumpa. Och den lilla babykorgen som är som en dröm av volanger och spets. I den sov jag mina första månader och många bebisar efter mig. Nu ska den stå bredvid min säng igen, med en liten flicka i.

9 reaktioner på ”Gnällonsdag, skärtorsdag, långfredag

  1. Alltså nu säger till och med jag DET ÄR INTE MÅNGA SKIT-SPY-DAGAR kvar. Snart är nu fem! Snart har du er triss.

    Spy lagom, låt bli att bli sjuk, släpp jobbet, spy lite till och kläm sen ut ongen. Och ge mig ALLA detaljer sen.

    Snart snart snart.

    • Men vilka skit-spy-dagar alltså! Som att kroppen tänker ”let´s go out with a bang!”. Taskigt ;-). Men det är snart. ÅH så snart. Och alla detaljer kommer, förstås…

  2. Så fint så jag blir alldeles gråtig (skyller på att jag jobbat för långa dagar den här veckan)
    Hoppas du snart känner dig boad och klar så du får lite vila (hälsar hon som skurade altanen fram till timmen innan hon åkte till bb)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.