Bliss!

Har ni läst Jeannas inlägg om #bliss80d ? Gör annars det! I korta drag handlar det om att hoppa av slentrianen och ta ansvar för sin egen lycka, sin bliss. Och just 80 dagar är vad det är kvar till midsommar, från och med idag. Jeanna skriver att hon ska vara ute mycket, sova mycket, hångla mycket, yoga mycket, konsumera mindre och skriva dagbok. Mycket bra bliss-grejer tycker jag. Och jag blir också inspirerad.

De senaste åtta månaderna har livet, av förklarliga skäl, gått mig förbi. Varje dag har handlat om att den dagen också ska gå så att jag kommer ett steg närmare ett HG-fritt liv. Här har inte carpats några diemar på mycket länge. Det vill jag ändra på!

Livet med en nyfödd är inte helt enkelt. Men det är också alldeles, alldeles underbart. Det är verkligen höga berg och djupa dalar! Jag har ingen aning om hur jag kommer uppleva trebarns”chocken” och alla sorters planer jag gör nu – för rehab och träning, för aktiviteter under föräldraledigheten, för familjemys, för hemmaprojekt osv – görs med en stor portion realism i bakhuvudet. Gärna planera och se fram emot saker men jag vet också att verkligheten innebär sömnbrist, amningsutmaningar, förkylningar, trots från storbarnen osv. Men, med den disclaimern gjord, det här är min påminnelse från mig själv till mig själv för #bliss80d.

Beatatjata:

  • Njut! Njut av bebis, njut av att vara hemma, njut av mat, njut av att slippa illamående och kräkningar. Glöm inte att det är precis det här du längtat efter – även om det är tufft ibland.
  • Sov så mycket du kan. Det är det enda sättet att handskas med sömnbristen. Inte helt enkelt alltid men prioritera sömnen.
  • Mys med familjen! Månaderna som gått har varit jobbiga för alla. Barnafadern har dragit ett jättelass, barnen har fått stå tillbaka alltför ofta. Dags att ladda på allas batterier nu.
  • Var ute så mycket som möjligt! 
  • Detoxa dig från det digitala! Det har inte gått att göra mycket mer än att se på tv-serier, filmer och surfa 24/7 de här månaderna… Men nu är det dags att lägga bort telefonen och stänga av tv:n och göra annat. Och när du väl sätter dig för att surfa bort en stund, skriva ett blogginlägg eller titta på något bra program – gör bara det då! Inte flera skärmar samtidigt…
  • Var snäll mot dig! Glöm inte bort dig själv. Små, enkla saker som en stund i ensamhet, en lång dusch, lite rehabande yoga eller träning hjälper dig att bli en bättre människa. Faktiskt.
  • Tillåt dig att vara ytlig! Du har längtat så efter att orka sminka dig ibland… Ta hand om huden, noppa ögonbrynen och måla naglarna. Ta på något hyfsat snyggt även om kroppen känns oformlig och full av mjölk. Det må vara ytligt men det är okej! Har du ork och lust så go for it. Fräscha lite! (men du, att tillbringa en dag i nerkräkt pyjamas är också okej)
  • Glöm inte: Det blir sällan som man tänkt sig. Men det kan bli bra ändå!

namnlocc88st-1

2 reaktioner på ”Bliss!

    • Känner mig rätt nöjd med listan :-). Ska bara påminna mig om detta när allt annat tar överhanden här i nästa vecka någon gång. Men ändå, en härlig tid stundar! Hoppas att du finner din bliss, varje dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.