Gratis är gott (och så kan man köpa nåt annat istället)

Jag älskar anteckningsböcker och kalendrar och listor och lappar. Har mycket digitalt numera, som den moderna människa jag ibland utger mig för att vara, men inget ersätter the real deal ändå. The analoga deal. Att få skriva med penna på papper…

Just nu så bubblar det i skallen av träningssug och inspiration och övergripande planeringstankar för året som stundar (mitt ”nyår”, från bebisleverans) och jag vill samla allt det där någonstans.

Började titta efter träningsdagböcker men ingen föll mig på läppen. Hittade till de populära Daily Greatness-böckerna, ursnygga men 400 spänn? Det är ju en gympasko. Och även om jag behöver TVÅ skor så kan jag inte köpa det och dyra specialjournaler ”for inner greatness and rocking fit body” och allt vad det är.

Så. Ni vet uttrycket ”När fan blir gammal blir han religiös”? Tja, när Beatatjata blir tillräckligt desperat börjar hon pyssla.

Kors. I. Taket.

image

Letade igenom mina gömmor och hittade en filofax från tider när jag fortfarande använde papperskalender. Hittade även en massa papper, register och andra tillbehör eftersom jag alltid varit nördig på kontorsmaterial. Vittjade sedan scrapbook-förrådet (jodå, jag har ett sådant trots att min scrapbooklusta dog totalt för en himla massa år sedan) och hittade lite lämpliga attiraljer. Och nu är jag igång!

Man skulle kunna säga att det är synd att 1. Den här pyssellustan inte vaknade för några månader sedan för då hade jag kunnat bespara mig en massa halvdåliga tv-serier och 2. Den här pyssellustan inte genererar fotoalbum till barnen som jag har sagt de senaste 9 åren att vi SNART ska fixa (ska bara göra bröllopsbilderna först).

Anyway. Träningsplanering ger mig tydligen mer tillfredsställelse än att göra något fint till barnen. So sue me.

Pysslandet är påbörjat. Eventuellt kanske min ”Beatatjatas daily awesomeness journal” är liiite inspirerad av ett tidigare nämnt alternativ. Härmning är den finaste komplimangen osv osv. Och gratis, i det här fallet!

image

9 reaktioner på ”Gratis är gott (och så kan man köpa nåt annat istället)

  • Hehe! Förråd kanske är lite missvisande ord… Numera är det typ en kasse med grejer. Mycket har barnen redan fått ta över till pyssel men jag har en dåligt-samvete-påse med ett album och grejer som jag skulle fixat till min systerdotter. Det var hennes doppresent. Hon har fyllt 9 nu. Så din Beata är intakt…

 1. Hmm? Mitt äldsta barn är fött före vi gifte oss. Vad ska jag då skylla på för att hennes album inte är färdigt 😁

  • Ja men då är hon född i synd och då räknas det inte.

   SKOJAR!! 😀

   (tänker att jag ska göra såna där fotoböcker istället, digitalt liksom. Men orkar inte det heller…)

 2. Ha ha ha sjukt skönt att höra någon annan släpa lite med barnens album😜Och jag försvarar det också med att bröllopsalbumet ska bli klart först… Pyssel-Beata! Inspirerande! Jag kanske ska hoppa på ditt nya år samtidigt. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.