Halvleksrapport från en lördag

När illamåendet ger mig en break (och alltså är ”lagom” istället för ”orkarinteorkarinte”) så finns det så mycket jag borde göra. Gymma och städa och beställa madrass till babykorgen och vika pyttekläder och röja gästrummet aka här-ställer-vi-allt-som-inte-får-plats-någon-annanstans-rummet och röja i trädgården och putsa fönster och allt sånt där.

Så när jag vaknade efter en natt med helt okej sömn och mådde lagom bra så gjorde jag förstås inte allt det.

Istället drog vi oss i sängen länge (ända till 8! Alla med kids fattar…). Sedan fick jag Stor att baka scones till frukost (och Barnafadern att ta över när hon tröttnade). Familjefrukost på så där lika delar harmoniskt, lika delar världskrigigt vis som verkligen värmer mammahjärtat (och det säger jag med lika delar uppriktighet och ironi).

Barnafadern och Liten-snart-mellan åkte iväg på körövning medan jag följde Stor till kalas i simhallen. Promenad! Som dessutom fick gå ganska snabbt på ditvägen eftersom vi var en aning sena. Hon levererades med några minuter till godo och jag vaggade hemåt i något makligare takt med fogar som hotade med att när som helst helt enkelt ge upp och emigrera. Jag tröstade dem med en lång stunds yoga i ett tyst och tomt hus.  Fogarna accepterade ursäkten och njöt lika mycket som jag. Njutningen fortsatte i badkaret där jag låg i blöt i en timme och läste bok och andades. Ingenstans andas jag så bra som i badet just nu så det blir många, långa bad.

image

Sen kom familjen plus en liten kompis hem med den där blandningen av harmoni och världskrig. Barnafadern steker pannkakor till ett helt kompani och senare ska vi till svärmor på middag och jag behöver egentligen inte prestera ett endaste dugg om jag inte vill. Men kanske orkar jag något nu? Efter en ljuvligt vårig promenad, mysyoga i lugn och ro och världens längsta blötläggning i badkaret. Och ett stort lass pannkakor, förstås.

Eller så ligger jag i sängen och läser bok. Det är faktiskt helt okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.