Polar M400

Den är här! Min nya leksak, min push present, my precious…

Skärmavbild 2015-03-10 kl. 17.46.10

Än så länge har jag fått ur den ur lådan, laddat den och börjat synka ihop med appar och grejer. Längre än så har jag inte kommit så detta blir inte någon utvärdering kring hur klockan fungerar. Istället fokuserar jag på vilken klocka jag valt och varför.

Jag har sagt länge att jag vill ha en pulsklocka och för några veckor sedan började jag titta på alternativ. Det känns som att jag surfat runt på alla sidor, sett alla youtube-videos som finns och läst alla recensioner. Det är, förstås, en sanning med stor modifikation eftersom utbudet är rätt enormt. Särskilt om man som jag även tittade på aktivitetsarmband. Detta ville jag nämligen ha:

  • Pulsmätning
  • Aktivitetsmätning (dvs ”vardagsmotionen”, oftast översatt i antal steg per dag)
  • Kunna mäta/registrera/logga den sortens träning jag ägnar mig åt. Vilket oftast INTE är löpning som ni vet (många klockor känns verkligen som löparklockor men det är kanske min okunskap som talar).
  • Klocka! (Alltså, som visar tiden. Inte alla aktivitetsarmband gör det!)
  • Kul, men kanske inte nödvändigt, med funktioner som kollar sömn, kaloriförbränning och GPS.
  • Budget max 2000 kr

Med dessa kriterier kunde jag snäva till sökandet något och jag tittade både på aktivitetsarmband med pulsband som tillval (tex Polar Loop), aktivitetsarmband med integrerad pulsmätning (som Fitbit Charge HR) och pulsklockor med aktivitetsmätning (som Polar M400 som jag till slut valde).

Jag valde alltså Polar M400 som är en ”riktig” pulsklocka inom min budget. Den har GPS och aktivitetsmätning. Den är ganska stor och bulkig om man jämför med de nättare aktivitetsarmbanden, men jag värderar den korrekta pulsmätningen och stora displayen högre. Det känns viktigt om jag vill kunna hålla koll vid träning. Jag resonerar också som så att jag nu ska vara föräldraledig i 7 månader och kan ha på mig vad jag vill. När jag börjar jobba i november så är jag antingen så van vid klockan att jag gärna har den på mig till kontorskläderna alternativt väljer att komplettera med ett aktivitetsarmband då om jag fortfarande tycker att det är en livsviktig funktion…

Efter tips från Lotta köpte jag klockan på Sport-Tiedje. Jag hade tänkt vänta nån månad men just nu har de en kampanj på denna klockan så att pulsband ingår plus att man får ytterligare 10% rabatt. Jag jämförde med några andra sajter och där kostade klockan med pulsband 1895-1995 kr. Jag betalade 1430 kr (fri frakt). Bra deal tycker jag! Jag beställde den i onsdags förra veckan och den levererades till dörren idag, måndag, vid lunch.

Nu ska jag smyga igång användningen av den så att jag kan alla käcka funktioner när det är dags för post baby shape up. Utvärdering kommer längre fram i vår!

HÄR kan du läsa allt om klockan på Polars sajt.

HÄR är en bra videorecension.

5 reaktioner på ”Polar M400

  1. Å jag fick ett ryck och slängde ut både min gamla pulsklocka och aktivitetsarmband på Blocket idag och klickade hem en likadan från Sportamore. Härmas lite men beställde innan jag läste här 😃 Fick oxå rabatt så lika bra att passa på. Hoppas nu bara någon annan vill ha mina andra saker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.