Hej vecka 34

Höggravid är väl en bra sammanfattning. Med hyperemesis. Så illamående fortfarande, same same nothing different. Åsså jättemagen allan, jättemycket av allt faktiskt. 90-strecket passerades för någon vecka sedan så 20 kg plus nu. Det känns!

I ryggen och höfterna och lite överallt. Det enda som inte växer är lungorna, de verkar krympa av ren platsbrist. Och det stökas och bökas i magen så att den bokstavligt talat står i fyra hörn.

I gravidappen jag har står det att man nu ska passa på att göra roliga saker. Typ träffa vänner, gå på bio, rå om varandra. Gravidappen kan ta sig nånstans där solen inte skiner. Gravidappen har inte hyperemesis och uppenbarligen inte fler barn. Gravidappen fattar inte att det där med att göra saker är lite svårt när man inte orkar göra något.

MEN! För att få de här fruuuuktansvärt långsamma höggravidsdagarna att gå så försöker jag hitta på något åtminstone, ha något att se fram emot. Jag har tex bokat in en riktigt lyxig (hoppas jag) ansiktsbehandling inklusive frans- och brynfix nästa fredag. Jag längtar något enormt! Och alla i min omgivning likaså för ögonbrynen växer snart ihop med mustaschen.

Sen kommer vår tioåriga bröllopsdag. Som vi i och för sig inte kommer fira pga HG och HögGravid. Men vi kan ju säga grattis i alla fall och typ skåla i cider? Får klura lite på det. Helt obemärkt ska det väl inte gå förbi?

Och sen är det läkarbesöket för att bestämma datum för igångsättningen. Det längtar jag sjukt mycket efter. Få deadline liksom.

Påsk. Trevligt. Och skärtorsdagen är min sista arbetsdag på ett tag (närmare bestämt 7 månader). Jag hoppas att vi kan åka till Holmen över påskhelgen som vi brukar men det beror ju på dagsform och Barnafaderns noja. Han är rädd att jag ska föda barn där nämligen. Men jag tänker att huset är fullt av kvinnor som fött en himla massa ungar plus en pensionerad hjärnkirurg-morfar så hur farligt kan det vara? Och en helikoptertur till Uddevalla vore ju ganska häftigt, ändå.

Och sen kommer bebisen som en påsklovshappening. Ungefär så.

Har lite vi kanske borde fixa innan dess i och för sig… Typ tvätta de där högarna med bebiskläder som än så länge ligger på golvet i gäst(läs: skräp)rummet. Och ha någonstans att göra av dem. Och kompletteringsköpa sånt som behövs. Och skaffa hit babysängen som finns…någonstans. Men det ordnar sig. Flera veckor kvar ju.

image
Och varje gång jag får till någon träning. Oavsett om jag blir svettig på crosstrainern, försöker aktivera alla små muskler i pilatespassen eller slappnar av i ländryggen med yoga så känner jag mig grym som faktiskt gör något. Och mammamage-appen kör jag varje morgon. Jag är värd en high five!

6 reaktioner på ”Hej vecka 34

  1. Ja gravidapparna ja, fy fan! ”gå på bio”. ”umgås”. Don’t Think so. Kunde inte ens ligga på soffan och äta de där chokladpralinerna man uppmanades att äta på slutet… 😛

    Du är grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.