Pulsklocka och/eller aktivitetsmätare?

Jag önskar mig verkligen en pulsklocka. Gärna i push present, vad man än tycker om den saken (någon slags belöning för allt mitt graviditetsslit är jag väl värd? Om jag så ska köpa den själv?!).

Hur som haver. Jag vill ha en pulsklocka för att jag tycker det är roligt att hålla koll på pulsen vid vissa pass. Liksom pressa mot max i intervaller eller se till att jag håller mig på medelintensitet om det är tanken. Jag springer ju väldigt sällan (och då oftast trapp- eller backintervaller) så egentligen är det ingen löparklocka med GPS jag behöver. Eller?

Har också funderat på aktivitetsmätare. Återstoden av året kommer ju präglas av återhämtning, typ rehab, öka långsamt, mycket vardagsmotion, powerwalks osv. Då kanske det vore bra att mäta den dagliga aktiviteten? Och lite intressant att hålla koll på sömn och återhämtning och allt vad det nu är de där små manickerna gör…

Men jag vill ju också kunna mäta/registrera den ”riktiga” träning jag faktiskt gör. Om det så är styrketräning eller crosstrainer eller powerwalks eller yoga. Går det ens? Inte vet jag. Och är det kanske kul att se på ett ungefär hur mycket kalorier ens aktivitet förbränner?

Jag vet att man kan köpa till pulsband till vissa aktivitetsarmband. Och jag vet att det finns supersnajsiga pulsklockor (både med och utan GPS). Men finns det något perfekt som täcker in alla mina önskemål? Några tips?

Jag vill veta vad DU har för manick och vad du tycker om den!

14 reaktioner på ”Pulsklocka och/eller aktivitetsmätare?

 1. Hej,
  Jag fick en Polar Loop, aktivitetsband, i julklapp av min man. Jag tycker att den är jättebra och det är nyttigt att se hur mycket kcal man gör åt på en dag och den påminner mig att röra på mig om jag är för inaktiv.
  Jag köpte till pulsband för ca 1 mån och nu är jag ännu nöjdare. Jag har tidigare klabbat med pulsband/telefon/pulsklocka. Jobbigt att ha små många manicker.
  Det positiva är att nu sätter jag bara på mig pulsbandet, aktivitetsbandet har jag ju alltid på mig, och sedan är det bara att köra =)
  Efter träningen så hamnar allt på samma ställe och man behöver inte hålla på med olika appar/program. Jag är en statistik nörd och för protokoll på allt =)
  /H.

 2. Köpte Lottas polar loop med tillhörande pulsband, väldigt nöjd med den. Utan pulsbandet hade jag inte varit lika nöjd. Vill kunna kolla pulsen vid mina träningspass.

 3. Fitbit har kommit med ett nytt aktivitetsarband som är mer som en pulsklocka, mäter pulsen på handleden som jag är rejält sugen på. Heter Fitbit surge och finns i England och USA än så länge vad jag vet. Har en Polar Loop o den går att koppla till pulsband, tycker den är bra. Lycka till i valet (och kvalet😄)//Jenny

 4. Hörru, om du har en Iphone (vet ej hur det funkar med andra mobiler), så kan man köpa till ett pulsband. Slipper klocka eller annat.

  Jag har använt mig av Polars pulsklocka tidigare och de funkar bra.

  Har sedan en tid tillbaka även en gps-klocka från Nike/tomtom. Den är skiiiitsnygg men stor och otymplig och inget pulsband.

  Jag gillar inte att ha så mycket med mig när jag är ute. Men telefonen är alltid med så jag funderar på ett pulsband till den. Aktiviteten kan du ju få med stegräknaren på mobilen.

  Tjing!

  • Har Samsung… Iofs stegräknare i, kanske finns fler funktioner som jag inte kollat upp… Vill inte ha för stor och otymplig klocka men har ändå ingen vanlig klocka så kan tänka mig något jag kan ha jämt – om den är hyfsat smidig och snygg 🙂

 5. Jag är också lite sugen men tycker det känns lite läskigt med en övervakningsmanick som skickar strålning eller nåt in i kroppen… Men jag överreagerar säkert, och är också intresserad av tipsen du får 😀

  • Oh. Har inte ens tänkt på det… Hur går det till liksom?! Fast å andra sidan. Jag marinerar mig och lilla fostret i cancermediciner typ så Who am I att bry mig 😉

 6. Jag har en Up från Jawbone som jag gillar väldigt mycket. Planerar att komplettera med Apples klocka när den kommer. Det bästa med Up är att den har ett snällt alarm som väcker mig genom att vibrera, när jag sover som lättast under ett visst tidsspann. Den mäter steg och jag lägger in annan aktivtet manuellt, typ yoga och vikter. Men den tar inte pulsen tyvärr. Det kommer väl snart, Tomtom kom ju med en klocka som gör det utan tillbehör redan förra våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.