En rolig helg!

Förra helgen klagade jag (mer än vanligt alltså) inför Barnafadern om hur tråååååkigt mitt liv är för tillfället. Jobba några timmar – hem till sängen – försöka sova på natten trots att någon sitter på mina lungor – repeat. Och den energi jag eventuellt har över har jag (rätt gladeligen ska ändå tillstås) spenderat på städning och hemmafix. Boande-behovet  lämnar ju inte mig ifred bara för att jag råkar må illa hela tiden. Men jag längtar efter fler saker. Ganska försiktiga önskemål ändå, vi snackar inte weekends utomlands eller bestiga berg liksom. Mer åka till stan och titta på folk. Typ såna äventyr.

Så Barnafadern, som den omtänksamme make han är, har styrt upp med barnvakt till imorgon och målet för helgen är att göra något roligt.

Roliga saker jag vill göra (och som är någorlunda realistiska hälsomässigt och ekonomiskt…):

 • Gymma
 • Gå (vanka) på stan och köpa nåt onödigt (till mig)
 • Äta middag på restaurang, njuta av den, behålla den i magen (annars rätt oekonomisk punkt)
 • Gå på bio

Inte helt otänkbart va?

Just nu mår jag dock rätt pyton och det finns inte en enda film på biorepertoaren som jag egentligen känner för att se (som inte Barnafadern redan sett (American Sniper) eller som Barnafadern totalvägrar att se (”filthy” shades…)) och egentligen behöver vi gå igenom bebiskläder och storbarnens kläder och förmodligen lägga de pengar som blir över när räkningarna är betalda på fler mediciner till mig, vårskor, galonställ och bebispryttlar.

Så jag börjar väl med att betala räkningar. Och den nya säsongen av House of Cards finns ju på Netflix. Roligt.

Vad gör ni för ROLIGT i helgen?!

Jag är jättepepp! Och behöver tvätta håret. Men det är ju typ gratis! Och när jag badar kan jag andas. Ergo, jag badar minst en timme om dagen nuförtiden...
Jag är jättepepp! Och behöver tvätta håret. Men det är ju typ gratis! Och när jag badar kan jag andas. Ergo, jag badar minst en timme om dagen nuförtiden…

10 reaktioner på ”En rolig helg!

 1. Din man påminner lite om min man – så där rätt igenom omtänksam och go! Viktigt att komma ihåg när de har ett par mindre bra dagar 😉

  I helgen: bonuspappa och Mr tapetserar och får renoveringen att komma framåt. Själv har jag mycket rättning att ta mig igenom och har klätt på mig klänning och sminkat mig snyggt för att jobba bättre. En jobbar ju bättre när en är i ordning än när en sunkar omkring. Hmm, annars tänkte jag laga något gott i kväll och somna tidigt. Typ. Mina helger går mest åt till återhämtning just nu och det är ju väldans skönt!

  • Ja, jag har nog rätt mycket överseende med de mindre bra dagarna – jag är verkligen lycklig lottad. Och så underbart att du är det med!! Härligt att få ordning i huset och jag förstår precis vad du menar med att klä sig och sminka sig… Fast senaste halvåret kan jag räkna mina mer piffiga tillfällen på ena handens fingrar 🙂

 2. Igår var vi på förskolefest med övriga föräldrar så min mamma och hennes man är här hela helgen så just nu ligger jag i sängen och hör hur de fixar där nere.

 3. En mors lott… Önskningarna prioriteras ner så snabbt… Om du vill ha något onödigt och gratis kan vi ge den dör massagen ett försök på söndag. Om du kan sitta grensle på en stol framåtlutad över ryggstödet utan att kvävas eller kräkas vill säga… Hör av dig.

 4. Bra jobbat av mannen! Imorgon ska jag vara barnvakt till min systerson, det ska bli mysigt! Hoppas jag… Sist började han gråta när mamman gick och slutade inte förrän hon kom tillbaka, men denna gång är vi på hemmaplan och jag tänker åka dit extra tidigt för att bonda lite så håll tummarna!

  • Det kan ju bli hur roligt som helst :-). Hoppas det blir minimalt av gråtande och en massa mys… Som moster får man i alla fall överdosera lördagsgodiset så mycket man vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.