Belöningssushi

image
Gillar mest lax. Och rullar. Så då blir det lax och rullar!

Senaste veckorna har den stora tröttheten slagit till. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover för jag vaknar trött och går runt som en annan zombie hela dagarna tills jag får lägga mig igen. Inte så konstigt förstås. Det är ansträngande att bygga en kropp i kroppen. Och sömnen är väl inte fantastisk. Försöker somna uppallad mot kuddar för att kunna ligga på rygg (och fortfarande andas, rätt bra grej att fortsätta med) eftersom jag får ont i höfter och axlar av att ligga på sida.

Så även om jag alltid ställer klockan för att komma upp och motionera på något sätt så är det ganska många mornar som jag ställer om klockan och försöker somna om. Fast oftast stånkar jag mest runt i sängen och går sedan upp tröttare än innan och åker till jobbet utan att passera dusch och genomlider mina dagar som en rätt grinig typ.

Men idag tog jag mig faktiskt upp och efter lite inledande mammamage-övningar så styrketränade jag lite lätt i hallen med min TRX, boll och en kettlebell. Helt utan rim och reson. Ingen plan, ingen tanke kring övningarna mer än att jag som alltid fokuserar mest på baksidan av kroppen. Frukost, dusch (faktiskt!) och sen till jobbet.

Trött är jag fortfarande. Illamående som alltid. Men gladare. Och det krävs inget geni för att förstå kopplingen mellan träning – endorfiner – glädje. Till och med jag med preggohjärna deluxe fattar grejen. Även om jag uppenbarligen behöver påminnas! Så note to self: Lite motion gör dig gladare och är du glad det blir lite lättare att bära bördan av HG som i Hyperemesis Gravidarum och HG som i HögGravid.

Nu tidig lunch på något en del preggosar säger är okej, en del skyr som pesten. Sushi. Jag säger: bring it. Vill jag äta det så äter jag det. Om min bebis klarar alla stora doser av ”okonventionella anti-emetika”, som det står i min journal, så känns sushi rätt tamt i jämförelse…

 

4 reaktioner på ”Belöningssushi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.