Gott och blandat

Satt med vår privatbudget igår. Höhö. Vi har inte råd att ha ett barn till. Eller att leva på föräldrapenning i alla fall. Så dags att komma på det nu va? Man glömmer fort mellan varven… Vis av erfarenhet vet jag ju att det går bra ändå. Rätta mun efter matsäck osv osv. Så det ordnar sig men så mycket shopping blir det ju inte. Tur att jag kan träna gratis både hemma, ute och på gymmet!

Min farmor ringde och frågade vilken färg och storlek jag vill ha på babykitet. Hon stickar kofta och mössa till alla nya bebisar. Det är en av mina målbilder. När jag får de där fluffiga, unika, kärleksfullt skapade små plaggen. Används så länge de passar och sparas sedan i silkespapper i barnens minneslådor.

Längtar så sjukt mycket efter att kunna böja mig ner utan att liksom få upp halva senaste måltiden i halsen. Efter att kunna dra på mig skor utan att stånka som en flodhäst. Efter att kunna andas. Efter långa promenader och träningsvärk. Och efter att vara smal igen. Jag vet, icke bloggpolitiskt korrekt att säga så men det är sanningen. Jag vill ha mina vanliga kläder. Och är samtidigt tacksam för insikten att ja, jag var smal innan jag blev gravid (kom ihåg detta nu Beatatjata, inget mer gnäll på lite fluff här och lite extralår där!).

Jag ska jobba i exakt sex veckor till. Till och med skärtorsdagen. Jag har saker att göra som skulle kunna sysselsätta mig i sex månader utan problem och kanske den mest inspirerande marknadsplanen att förhålla mig till på länge. Så det passar ju bra att jag jobbar sex veckor till nu och sen sisådär sex veckor innan jul. Bra tajming. Men jag är vis av erfarenhet här också. Det kommer ta exakt 0,067 sekunders luktande i bebisnacke för att glömma allt vad marknadskommunikation heter (och något fler sekunders kaffemaskinsmissbruk i november för att komma på vad i hela friden det är jag jobbar med, egentligen).

Visste la att jag kunde lita på Annie. Hon har gjort jobbet åt mig, nu ska jag bara välja ut de delar som jag orkar engagera mig i. Kan ju inte gå totalt eko på bebis nummer tre, lite taskigt mot de andra två giftmarinerade. Jag har i alla fall gått ut starkt genom att marinera denna trea i ny, vid graviditet ganska oprövad, medicin. Häpp!

5 reaktioner på ”Gott och blandat

 1. Tack och lov! Blir helt matt när jag läser alla eko-inlägg hit och tygblöjor och hjälp!!! från förstagångsmammor. Kul att de orkar men näe, not my cup of tea. Och såg att du bett om detta och kände oh no – inte hon också. Känner mig lite lugnare nu. 😉 Säkert bra och så men hur mycket jag än älskar mina ungar så tydligen inte tillräckligt för att inte förgifta dem. Alla tre.

  • Haha! Jag tänker att vissa saker som vi ändå ska köpa, som nappflaskor och nappar, lika gärna kan vara bästa sort. Och jag funderar lite över den där urgamla madrassen i babykorgen. Sen har vi ju redan så mycket så det får ju räknas som begagnat, det är bra! Och jag köper gärna ekokläder på kedjorna. Sen har jag länge tänkt att jag ska köpa tvättmedel och sånt som är eko, särskilt med tanke på eksembarn. Men det har inte blivit av… Alla små steg är bra? Vi köper mycket ekomat nu ju, det har blivit helt naturligt. Men sen kan vi lika gärna möla McDonalds och extremt färgglatt lördagsgodis… och alldeles galet många plastdockor av sorten Barbie…

   • Tack och lov! Vill inte att ”min” härligt normala vettiga Beata-tjata goes totally eko och blir helt förändrad. 😉 Vem ska jag då relatera till? Känna igen mig hos? Bonda med för att vi förgiftar våra barn? 😘

     • Ja du, hur blev det 50 dagar. Känns rätt galet. Jag insåg dock att jag inte riktigt klarar balans just nu. Så därför blir det istället all in på socker all out. Och det funkar bra just nu. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.