Torsdag och fredag in the fabulous life of Beatatjata

Igår vaknade jag relativt pigg och relativt välmående (just ”väl” är sannerligen relativt numera!) och startade därför dagen med ljummet citronvatten, mammamage-appen och en liten lätt styrkecirkel för hela kroppen. Verkligen liten och verkligen lätt. Men bättre än inget resonerar jag. Och jag känner av det lite i rumpa och rygg idag ändå vilket säger mer om status på mina muskler än om träningspasset i sig.

Bra start men sen blev resten av torsdagen rätt bedrövlig faktiskt. Jag mådde vansinnigt illa på förmiddagen, kräktes på jobbet och grinade i bilen hela vägen hem. Låg nerbäddad och kunde inte prata eller vända mig om i sängen men fick framåt kvällen i mig kall soppa. Näring och vätska i ett. Och kall luktar mycket mindre än varm. Very good. En stund senare åt jag även smörgås och ananas. Ananas alltså. Guds gåva till gravida med syrliga cravings.

Somnade till slut ifrån mitt illamående med det vanliga ”jagorkarintejagorkarintejagorkarinte” ringande i öronen. Sov dock bra och vaknade utan illamående men oerhört trött trots sovmorgon. Det tar enormt på krafterna att konstant må dåligt och efter usla dagar blir jag liksom bakis. Så idag blev starten ljummet citronvatten, mammamage-appen och lite skön, långsam morgonyoga. Lugn frukost men sedan försvann min tvätta-håret-tid eftersom gröten inte ville stanna kvar där jag placerat den (i magen alltså). Ryggläge en stund, sedan snabbdusch utan hårtvätt och iväg till jobbet. Hade gärna stannat hemma idag men har möten och är stressad över allt jag ligger efter med (vilket i korta drag är: Allt.). Så några timmars jobb, några timmars möte och sen kan jag helgkrascha. Mina fredagsplaner inbegriper Barnafaderns tortillapizza, iskall coca-cola (same procedure as förra fredagen med andra ord) och om jag orkar – ett bad. MED hårtvätt. För nu var det en vecka sedan sist och det kliar lite…

image
Så här manligt får jag sitta numera. För om jag har benen ihop och sitter lätt framåtlutad över skrivbordet blir det för trångt där inne och då protesterar bebis medelst sparkar och slag. Och då mår jag illa och får kräkas i papperskorgen och jag änna ”been there done that”. So bredbent it is.

Friyay! Vad har du för helgplaner?

 

4 reaktioner på ”Torsdag och fredag in the fabulous life of Beatatjata

    • Helgen blev rätt usel faktiskt. Jag fick en hyfsad förmiddag på lördagen, jag får väl vara glad för det. Sedan sängliggande och kräkig resten av lördagen och söndagen. Oh the joy…

  1. Vill bara skicka dig en kram! Du är en sann inspiration för mig att du orkar träna och upprätthålla ett ”normalt” liv.
    Jag hade nog spenderat 9 månader med täcke om huvudet för det hade varit mest synd om mig i hela världen!
    Respekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.