Älska schmälska din mammakropp

Yogobes mammaavdelning har haft ett särskilt tema senaste månaden: Älska din mammakropp. Jag omvandlar det till ”Älska din gravidkropp”. Mycket passande. Och svårt! Av dessa anledningar, för min del:

1. Min mammakropp funkar inte. Den får Hyperemesis Gravidarum och försöker i princip kräkas upp bebisen eller nåt. Från veckan 6 tills bebisen kommer ut (förhoppningsvis en naturligare väg än genom matstrupen). Det är sjukt svårt att älska något som inte funkar som det ska.

2. Jag har skrivit om det innan, att jag är ”lite smått” överraskad över den viktuppgång jag haft den här gången och att det har varit svårt att se en kropp som ändå var i hyfsad form liksom…förfalla. De tidigare graviditeterna var jag överviktig och ur form redan innan så det var liksom inte så stor skillnad utseendemässigt sett. Det må vara ytligt men så känns det, den här gången.

Eftersom jag på grund av nummer 1 dessutom har svårt att kontrollera nummer 2 så blir det en dubbeleffekt. Jag vill träna och röra på mig och äta avokado och dricka smoothies men det funkar bara när jag har bra dagar. Och de dagarna är få. Jag har inte haft någon på två veckor. Jag försöker ändå yoga lite ibland och köra mammamage-appen. Något mer om jag pallar. Men det blir inte någon  ordentlig rutin och både kropp och knopp längtar efter det.

Samtidigt har den här temamånaden, och dess föreslagna yoga-pass, hjälpt mig att förstå att det faktiskt är fantastiskt att min kropp klarar av detta. Att jag, visserligen med hjälp av en shit load av mediciner, faktiskt klarar av Hyperemesisen och att en människa växer i min kropp. En människa jag ska älska för alltid. Det ytliga har jag all tid i världen på mig att åtgärda sen. Här och nu kan jag bara försöka älska min kropp som är så stark att den klarar detta. Pretty frekkin awesome egentligen.

6 reaktioner på ”Älska schmälska din mammakropp

  1. Ytligt eller inte, vi lever ju i en värld med en hel del yttre press. Går igenom samma våndor, står framför spegeln och förundras över miraklet att magen växer … Men hur blir det sen?

    • Jag är inte ett dugg orolig för din del ;-). Men visst finns det en hel del våndor och märkligheter kring detta tillstånd. Även om jag kommer vara stor och ur form efteråt så ser jag fram emot få vara själv i min kropp 🙂

  2. Men eller hur! Klart du är grym som trots alla motgångar bakar din tredje bebis. Frekkin awesome!

    Och jag antar att det kanske är stopp i bebisfabriken sen och då… Då har du for life att jiddra med den där kroppen. På ett bra sätt. Beach for life. Så försöker jag se det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.