Röda läppar

Allt blir lite roligare i rött läppstift. Tänker jag. Men jag har svårt att hitta en nyans som funkar! Snälla Cilla skickade finaste julklappen i form av tre läppstift/glans från Mary Kay som jag nu har testat vid några olika tillfällen. Det har tagit sin lilla tid för resten av ansiktet behöver också lite smink för att pull off röda läppar (förmodligen mer än vad jag orkar kleta på mig för tillfället) och det kan gå många dagar utan att jag orkar sminka mig. Jag upptäckte sedan hur svårt det är att ta bilder som gör färgerna rättvisa. I alla fall med mobilkamera ty mer avancerade foton än så kommer ni aldrig se i denna blogg…

Men ändå. Tre olika nyanser, i ett par olika miljöer för att om möjligt ge nyansen rättvisa på bild. Vad tycker ni?

image

image

image

Så här tycker jag efter att ha sportat färgglada läppar ett tag. Jag dras mer åt den ljusare färgen men jag vet inte om det är för att den klär mig bäst eller för att den är lite diskretare. Den drar mer åt korall/orange än bilderna visar och kanske därför blir allra bäst framåt våren och sommaren, när hyn inte är fullt så grön…

När jag har de mörkare färgerna så känner jag mig så himla…läppig. Nästan lite vulgär! Jag har rätt fylliga läppar men liten mun på bredden om ni förstår vad jag menar. Det känns som att den blir som en plutig geishamun men det kanske bara är en vanesak? Jag har heller ingen särskilt markerad amorbåge och behöver kanske jobba på att markera den jag har… Jag använder alltid (annars) läppglans och behöver ständigt cerat så den där matta looken fixar jag inte alls, det blir för torrt. Och då blir det mörkt och rött och glansigt och…porrigt? Eller överdriver jag nu?!

Jag har i alla fall fått rödfärgad tand och finkammar youtube på läppstiftstutorials och letar efter bästa sättet att avgöra exakt vilken hudton jag har och någon gång, när jag orkar (maj?) så ska jag ge mig ut till någon sminkaffär och testa fler nyanser. Sen kan jag gömma mina sömnbristiga ögon bakom ett par stora solglasögon och gå med min plutiga läppar och barnvagn och se allmänt fab ut.* Bra plan!

 

*Jag vet. Jag kommer mest lurva runt hemma i myskläder alternativt träningskläder men a girl can dream, inte sant?

16 reaktioner på ”Röda läppar

  1. Dösnygg i alla tre men det är en vanesak, jag har bara riktigt röda läppar till fest. Armani 401, den perfekta färgen och konsistensen. Lite dyr men så värd. Sen jag hittade den älskar jag röda läppar!

  2. Den första är supersnygg. Inte vulgär alls men kanske mer till en uppklädd och piffig dag/kväll? Den sista ser du väldigt pigg och naturlig ut i-den tycker jag du kan ha varje dag för att glamma till mamma-looken 🙂

  3. Jag blir alltid glad och impad av folk som har röda läppar. Du var fin i alla nyanser!
    Har du förresten läst Johanna Frölanders blogg? Hon skriver kul precis som du, jag har en känsla av att du skulle gilla den:)

    • Haha, mina ögonbryn är totalt out of control för tillfället! Orkar inte plocka och tänker att jag lika gärna kan låta dem växa vilt ett tag och sedan gå till ett proffs och få hjälp att forma dem… Får dem nämligen aldrig likadana :-).

    • Grymt svårt att få rätt färg på bild… Men sen tog jag nog lite läppglans på det klarröda också, eftersom det var ett läppstift, de andra mer glans. Så jag pajade kanske färgen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.