Mammamage

Denna vecka har jag, korsitaketdramigbaklänges, kommit igång med Mammamage-appen. Det kan se ut så här:

image

Kanske inte ser mycket ut för världen men det gör gott tror jag. Det är svårt i alla fall, även på första nivån…

Efter de övningarna blev det även lite uppmjukande yoga innan grötfrukost med surdegsmacka till efterrätt. Och sen tillbaka till sängen för att stilla illamåendet.

Saker jag vill göra idag:
Måla fler av stolarna ni ser i bakgrunden. Den första målade jag i november, sen har det inte blivit fler. One down, eleven to go alltså.
Köpa tulpaner. Det har jag velat i flera veckor men det har inte blivit av. För det är ju inte att bara köpa tulpaner, jag vill ställa dem i ett städat och väldoftande hus som är lite vårpiffat. Annars kan det vara. Jag är anal med sånt.
Bada. Det är ett måste för det är några dagar sedan senaste tvagningen… Ska be Barnafadern byta lakan också för det är ju tossigt att lägga sig nybadad i läskiga lakan.
Gå ut. Jag vill ta en rask långpromenad. Det går inte. Men kanske en kort och långsam. För de senaste dagarna har jag inte fått det där dagsljuset som jag lovat mig, jag har kräkts bort det.

Jag siktar på bad och dagsljus. Bonus om jag orkar hjälpa till med lite tvätt och städ. Och ikväll får vi mat av vänner. Jag får komma i pyjamas och äta liggande om jag vill. Bra och nödvändigt upplägg!

6 reaktioner på ”Mammamage

 1. Jag kom igång med MammaMagen under hösten förra året – alltså när min Lillgumma hade fyllt sex år 😉

  Känns som att du skaffar dig bättre förutsättningar som börjar redan innan lill-bebben ens gjort sin entré i världen..

  Och som vanligt: du är så himla häftig och klok! Jag kan inte på minsta lilla vis förstå hur du har det nu (mer än att det låter vansinnigt jobbigt) men ändå lyckas du inspirera och skriva en massa kloka och roliga saker.

  Heja dig!

  • Tack, uppskattar dina fina ord!

   Hade tänkt komma igång med mammamage i somras men det blev inte av… bättre sent än aldrig?! Hoppas att det kanske hjälper återhämtningen efteråt sen, vi får väl se!

 2. Men alltså din stackare, jag kan inte ens föreställa mig hur det är att må dåligt så länge. Två frågor: 1) försvinner det puts väck så fort bebis är ute eller måste hormonhalterna ställa om sig? 2) Eftersom du (tyvärr) är proffs på att ha denna jävliga åkomma, exakt HUR känns det när du väl blir frisk sen? Jag kan ju bara relatera till att bli frisk från influensor och bakfyllor (har aldrig kräksjuka) och bara det – efter typ fyra dagar i sängen – är ju himmelriket!?

  • 1. Inom första dygnet har det varit innan.
   2. Det är LJUVLIGT!! Dels äter jag allt jag ser (och det smakar gott, går inte att förklara!). Sen är det en sån energikick… När andra nyblivna mammor klagar på trötthet så är jag en virvelvind. Sjukt trött förstås (det är jobbigt med ny bebis så klart) men det är en helt annan grej än att vara illamående hela tiden. Trötthet och trasiga bröstvårtor och stygn i underlivet sitter liksom utanpå. Illamåendet sätter sig i själen. I varenda cell. Jag dagdrömmer om den där känslan. När kroppen är fri igen. Tänker mer på det än själva bebisen om jag ska vara ärlig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.