Trippel – gravidyoga, gravidträning och gravidtrappor

Om jag hade tid och ork skulle alla dagar bestå av en trippel. Yoga, vardagsmotion utomhus och ett ”riktigt” träningspass. Det finns det sällan tid till och i mitt nuvarande tillstånd sällan ork. Men idag så! Morgonyoga innan frukost, ett riktigt svettigt träningspass (se nedan) och lite dagsljus vid pulkabacken. Medan barnen åkte ner så gick jag upp. Uppför trappan, och ner igen, och upp igen. Att jag någonsin sprungit här känns som hittepå men jag ska nog kunna göra det igen… Idag räckte det gott med att gå för att de skulle suga i de nytränade benen och för att det skulle bli flåsigt och varmt…

image

Just nu är jag nöjd med ett styrkepass i veckan (plus pilates som jag kör 1-2 gånger i veckan om jag kan) och då får det bli ett så effektivt helkroppspass som möjligt. Idag blev det så här:

Gravidpass hemma i superset (ca 10-12 x 3 per övning):
– Rodd i TRX + bröstpress i TRX
– Höftlyft på boll + benlyft mot boll höger och vänster (luta ena höften mot bollen, närmsta knät i golvet och andra benet sträckt – lyft rakt upp i kontrollerad rörelse. Stark bål och spänd rumpa genom hela övningen)
– Hög rodd i TRX + Tricepspress i TRX
– Djupa benböj i TRX + bicepscurl i TRX

Finisher: Death by gravidburpees!

Death by burpees går till som så att man kör en burpee första minuten, två burpees andra minuten, tre burpees tredje minuten osv. Tiden som är kvar till varje hel minut får man vila. Ganska lång vila i början alltså. Man är färdig när man inte kan göra lika många burpees som minuten man är på – om du tex gör tio burpees den elfte minuten så är du klar.

image
Suddiga instruktioner. För jag är så himla snabb förstås!

Detta modifierade jag till en slags gravid- kettlebell-burpee. Jag hade en kb mellan fötterna och stod vid vår trappa men ett bord eller en vägg funkar lika bra. Knäböj ner för att plocka upp kbn, lyft den direkt över huvudet, ner mellan fötterna igen och så en armhävning mot lagom högt trappsteg. Fötterna rör sig aldrig, inget hopp. Riktigt jobbigt efter några minuter! Som mest klarade jag sju sådana på en minut. Då vilade jag en kort och sedan körde jag neråt till en burpee igen och fick totalt ihop en härligt flåssvettig finisher på 15 minuter. Perfekt att köra ”bara” ifall man har en kvart över!

2 reaktioner på ”Trippel – gravidyoga, gravidträning och gravidtrappor

  1. Härlig träningsdag för dig, glad för din skull 🙂 Jag har också fått till en skön trippel, rehablöpning, sen yoga ett pass för löpare och nu ikväll en promenad med vänner. Skön söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.