Tjejdag

När jag fyllde år gav Stor mig ett kort där hon skrivit att jag skulle få en tjejdag på stan med fika, shopping och bio (”håpas du vil följa me”). Idag var det dags! Något oklart vad själva presenten bestod av eftersom hon valde film och jag fick betala hela kalaset… Men mysigt hade vi! Och kravlös tid på tu man hand med min förstfödda tackar jag förstås inte nej till. Hon som är lång och sprallig som jag men blond och krullhårig som inte jag. Hon som säger att hon nog ska ”adoptera barn, för det är bättre för miljön”.

image

Vi åt varmrostade scones till frukost medan vi redde ut begreppen kring adoption och miljömedvetenhet… Vi bytte några julklappar och shoppade nödvändigheter (trosor till min lilla gullrumpa. Stors alltså.). Botaniserade länge bland Body Shops väldoftande flora och oh:ade och ah:ade över alla burkar och flaskor. Blåste nästan bort på väg till bion men väl där fick mamman te att värma sig med och barnet chips och cola. Pingvinerna var faktiskt riktigt roliga och vid den efterföljande middagen på O’Learys delade vi på vuxenförrätt och vuxenvarmrätt för första gången. Barnmenyn föll inte i smaken och inte en enda gång under dagen hörde jag ordet ”leksaksaffär”.

Kanske börjar Stor bli stor på riktigt?

6 reaktioner på ”Tjejdag

  1. Åh så härligt det låter! Jag gjorde något liknande med C i onsdags och vi såg också pingvinerna. Jag skrattade högt flera gånger. 😀 Söta stor som vill vara miljömedveten… Skrattade högt där med! När vi såg bioreklamen så kom reklamen för organdonation och C undrade vad de menade. Jag förklarade så gott jag kunde och då sa han allvarligt. ”Men de får inte ta mitt hjärta, för det tillhör dig.” Ridå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.