Mvh Sur och Grinig

Vill inte må illa mer.

Så förbaskat trött på att inte orka något.

Sista lediga dagen och igår gjorde jag en lång lista på saker jag ville göra. Allt från att städa ut julen och träna till att gå på bio och måla naglarna. Visade frustrerat listan för Barnafadern som sa ”du vet att du bara kan välja en sak per dag”. Jag blir som ett grinigt barn. Villintevillintevillinte.

Barnafadern påbörjade projektet städa ut julen. Jag åkte till gymmet i ett desperat försök att låtsas att allt är som vanligt. Sen låg jag sick as a dog resten av dagen, såg hela första säsongen av ”Mozart in the jungle”, somnade för natten vid 20.30 och sov i 11,5 timme. Ja men det var ju ett roligt sätt att tillbringa en ledig dag på. Och säg inte att du längtar efter att få ligga i sängen hela dagen och kolla på serier för då blir jag våldsam.

image

Trött på att planera vad jag ska använda mina ”upp-timmar” till nästa dag (som idag: städning! Och peppen inför det! Tänk om jag orkar åka till affären och köpa tulpaner också!!) bara för att vakna och inse att det nog inte blir några upp-timmar idag. Himla bajskropp. Och pushar jag ändå så blir det bara värre imorgon. Då jag tänkte sitta sval och nyfönad med lackade naglar och diskret make up på mitt kontor och vara allmänt snygg i kjol och kompetent påbörja (lite sent) marknadsplanen för 2015. Ha! Ge mig generösa trikåer till min enorma kroppshydda och orkar jag duscha är det baske mig bonus.

Jag undanbeder mig kommentarer i stil med ”något underbart väntar på dig i slutet, din lilla bebis” och ”det är i alla fall tidsbegränsat och det är inte livshotande”. För jag känner mig för sjuttsingen hotad till livet och jag vill inte ha nån bebis. Jag vill ha en Toblerone.

Mvh
Sur och Grinig

17 reaktioner på ”Mvh Sur och Grinig

 1. Heja dig! Ville bara säga att jag tycker att du är grym! Älskar dina inlägg och din förmåga att uttrycka dig i text. Så fantastiskt rolig och ärlig. Och klok! Tycker du har all rätt att vara så sur och grinig du bara kan. 🙂 Kramar till dig!

 2. Lider verkligen med dig!
  Vår son var ”tredje gången gillt” och då mådde jag rätt illa de första 16 veckorna. Kände ändå att det var ok, för det hade jag inte gjort de två första graviditeterna som blev missfall. Som min bror sa efter att jag kräkts på en släktmiddag: ”Först äter man, sedan kräks man och sedan är man glad för det!” Då lät det helt galet, men så var det. Jag var dock inte i närheten av ditt illamående, men kan ändå förstå Nyfikna Johanna här ovanför.
  Tycker faktiskt att du får vara trött på att må illa jämt och inte kunna leva som du vill. Och det har inget med att du inte är tacksam över det barn du bär.
  Är imponerad över att du överhuvudtaget tänker på träning och dessutom försöker dig på att träna så gott det går, heja dig.
  Kram

  • Just Johanna förlorade nyligen sitt barn, o vecka 32… En mardröm jag inte ens kan föreställa mig och självklart mår jag hellre totalpyton än upplever det…

   Jag har också haft två missfall, innan vår tvåa, och så kände jag verkligen ”bring on the illamående” för jag ville så gärna bli gravid och få behålla barnet. Samtidigt är det omöjligt att få andra att förstå hur det är att leva med hg i 8 månader, förutom de som själva upplevt det förstås. På något sätt är det inte alls kopplat till en bebis som kommer, jag är bara sjuk. Oerhört svårt att koppla ihop med det positiva som kommer. Svårt med anknytningen till barnet överhuvudtaget. Så snart börjar jag gå till psykolog igen (som under min andra graviditet) för att förebygga förlossningsdepression (som efter min första graviditet)

 3. Ja du, vad säger man? Skitgraviditet. Skitillamående! Skitliv!

  Och tröga du som ändå jobbar. Du är ju galen. Jag kastade in handduken direkt. Sen har jag ju turen att inte ha HG men jobbade inte. Och till skillnad mot dig har jag noll moral och förpliktelsekänslor. Är nog sjukt dålig på att bita ihop.

  Ta en toblerone. Ta två!

  Hur var det nu förresten? Hade du kollat SoA? Har betat av tre säsonger nu. Spännande skit. Att må skit till.
  Puss på dig!

  • Har inte startat soa… men måste la… ;-). Känns bara så överväldigande att starta något med så många säsonger! Tar ju säkert en vecka för mig att kolla igenom 😉

   Och ang jobbet. Igår kände jag ”Hon har kanske rätt…”. Sen tog det 20 minuter idag innan jag gick igång i en diskussion om kommunikationsplanen och hur vi ska prioritera pr-arbetet och miljoner andra saker och jag älskar det. Älskar. Jag vill jobba mer. Jag accepterar att det inte går nu men jag får iaf några timmar om dagen av mitt vanliga liv. Och de sämsta dagarna stannar jag hemma, förstås, då kommer jag inte ur sängen… ska försöka att inte pusha så att jag mår sämre men hitta en balans som funkar okej de sista tre månaderna.

  • Åh. Är det någon jag inte vill byta med så är det du. Jag har tänkt på dig många gånger sedan jag läste ditt inlägg och påmint mig själv om att vara tacksam. Tro mig, jag försöker även om det är en kamp. Har inte hymlat med att jag förstår att mitt gnäll är en nagel i ögat på de som försöker och aldrig blir gravida eller de som förlorat ett barn. Jag kan samtidigt inte censurera mina känslor och tankar… Men du, och andra, finns som en påminnelse i bakhuvudet och jag är så ledsen för din skull…

   • Fina Beata! Jag menade inte på något vis att du skulle cencurera dig det allra allra minsta. Det bästa med din blogg är just att du är du och inte rädd för att visa det, att du är så öppen och ärlig med både det som är underbart bra och det som är ett rent helvete. Finns tusentals människor som har det mycket värre än oss, både du och jag hade förmodligen dött om vi inte levde just här och just nu, men det förminskar ju inte varken din eller min situation.

    Hoppas att du har en ok dag på jobbet och att bajsdagarna lyser med sin frånvaro. Var rädd om dig. Kram

    • Tack, jag uppfattade inte din kommentar som att du ville att jag skulle censurera, ville bara förklara att det finns fler nivåer i det liksom och att jag innerst inne trots allt är tacksam – förstås.

     Jag kan inte förstå vad du går igenom nu men min önskan för dig är lyckliga dagar. Stor kram!

 4. Hear sister! Jag vill inte heller vara gravid längre, 11 veckor kvar, plus säkerligen övertid också. Jag vill inte ha andnöd i flera timmar efter tio minuter på motionscykeln, jag vill inte ha ont av att sitta på kontorsstolen, jag vill inte välja mellan att äta eller andas. Och jag har ändå en ”enkel” graviditet … Hur du har det vill jag inte ens tänka på, jag lider med dig.

 5. Kör lite boxning. Eller inte. Titta på Rocky! Eller…skriv till kungen och klaga. Var arg. Du har all rätt! Puss

  • Hehe, ska baske mig skriva till kungen och klaga. Eller skriva en insändare. Eller äta en skitstor Toblerone och hoppas att jag inte behöver kräkas upp den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.