Årets bästa pass

Nu när illamående har blivit mitt nya ”okej” och strikta medicintider min vardag så är det lätt att glömma att jag inte alltid mått så här (och att jag, tack och lov, inte alltid kommer må så här). Men faktum är att jag haft fler friska månader 2014 och många härliga träningspass. Här är ett urval, de som hamnar högst på min favoritlista.

image

Min starke kusin kom på besök i våras och gymmade med mig länge och väl. Jag lärde mig massor om teknik och passet utmynnade i det upplägg jag sedan körde resten av våren. Med både tunga basövningar i få repetitioner och lite mer isolerande övningar i högre reps. Varierande och roligt! Och nog ser jag nästan lika stark ut…

image

Den här ljuvligheten. När jag och min Vern körde ett kettlebellpass följt av årets första hopp i sjön. Det var kallt och alldeles, alldeles underbart. Jag känner mig aldrig så vacker som efter ett utomhuspass följt av nakendopp. Då är jag liksom i mitt rätta element. Kanske bor det en naturist i mig…

image

Första altanyogan på Holmen precis när semestern börjat. Det lugnet. Där kan lungorna andas ordentligt och hjärtat slår helt normalt i kroppen på mig. Allt kändes rätt i kroppen den här sommaren. Och kanske var allt rätt också för inte särskilt många veckor senare planterades ett litet bebisfrö i min mage. Ganska direkt när vi började försöka. Till skillnad från det år det tog att få till Liten-snart-Mellan då jag var utmattad, överviktig och stressad. Bebisfröplantering kanske inte har med sådana saker att göra egentligen, vad vet jag, men ändå, det var en fin sommar.

image

Jag ÄLSKAR den här bilden. Jag älskar den för att jag ser stark ut, som en tjej som kan göra pull ups (i själva verket hoppade jag upp och försökte hålla emot på nervägen). Jag älskar den för att jag är en tjej som hänger med på crossfit-bootcamp-military-training-pass lett av en galen norrman och med en massa andra (mer vältränade) människor. På en fotbollsplan placerad i en gryta på sommarens varmaste dag. Aldrig har jag pushat mig själv så hårt, aldrig har ett dopp i havet varit så välförtjänt. Jag undrar om jag kanske kan vara med på passen nästa sommar… Om jag kör lite vid sidan av och modifierar allt så det funkar för en nybliven mamma? Bara för att få feelingen liksom. Och det efterföljande badet.

image

Jag bloggade redan då, sista söndagen i augusti, att det här skulle kvala in bland årets bästa pass. Den där spontana Stockholmshelgen vi drog iväg på och njöt av familjetid och träning deluxe I Rålambshovsparken. Barnafadern och jag visste då att det där lilla bebisfröt slagit rot och vi anade att tiden utan illamående var kort. Vi passade på, helt enkelt. Njöt av massor av restaurangmat, kramar och träning de sista skälvande sommardagarna. Dagen efter tog jag min första dos av anti-emetikamedicin och ytterligare någon vecka senare var jag totalt sängliggande. Men det visste jag inte då, när jag skuttade, sprang och utfallade upp och ner för läktaren som en annan guttaperka.

Så. Mycket utomhus bland favoriterna och det lägger jag på minnet till min post baby shape up. Även om det inte är sommar jämt!

image

Och så lite statistik för nördarna i oss. Föga förvånande tog mina Funbeat-staplar stryk under hösten. Troligtvis blir nästa år typ spegelvänd. Lite träning under årets första halva, allt mer under andra.

Men ändå säger siffrorna att jag tränat i snitt varannan dag och knappa 50 minuter per gång. Mest styrketräning men också en hel del yoga. Trots att jag oftast bara kör 10-30 minuter. Många bäckar små. Jag har fortfarande svårt att se det som ”riktig” träning (såvida jag inte kör ett väldigt fysiskt pass) men min kropp mår så bra av det. Jag tror verkligen att det gör gott och ger fördelar till den övriga träningen.

Mycket lite kettlebells enligt siffrorna vilket är förvånande eftersom jag ser mig som en kb-tjej… Kanske har jag reggat en del som styrketräning? Nästa år vill jag träna mer kettlebells men det dröjer tills bålstabiliteten är tillbaka.

2015 är mycket välkommet även om det dröjer till april innan jag kan få den där känslan av nystart. Gott slut och gott nytt kära ni! Jag hoppas att det nya året bringar er träningslycka, svett och endorfiner!

4 reaktioner på ”Årets bästa pass

  1. Åh, vad jag hoppades att det passet skulle vara med på din lista…. Ett av mina bästa också, ävvör!!! Mest för att jag får vara med dig och må bra och göra något som får mig att må ännu bättre tillsammans med dig. Älskar dig vet du väl?!?! 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.