Förkyld hälsa

Här ligger jag och huttrar! Yllefilt och te och Alvedon till trots. Jag hoppas att en hemmadag gör mig frisk (från förkylningen) och under tiden lyssnar jag på kroppen. Vad den säger?

Att den längtar efter hälsa. Efter träning. Efter varmt citronvatten på morgonen.

Den vill ha goda smoothies och avokado och mer vegetarisk mat. Den vill svettas och tänjas och lyfta tunga grejer.

Den vill kramas och hångla och…sånt. Men inte göra fler bebisar, tack. Den vill känna sig stark både på insidan och utsidan.

Och så vill den hitta ett rött läppstift som passar.

Just nu är det mycket jag inte kan göra. Och när bebisen kommer är risken smått överhängande att jag kommer klaga över sömnbrist, läckande boobs och guvetallt istället för över hyperemesis. Och knöka i mig kanelbullar istället för smoothies (feel free att påminna mig om det här inlägget då!).

Men vissa saker kan jag faktiskt göra nu. Okej, träningen blir sannerligen inte som innan (och inte alls så länge jag är förkyld) men det blir lite, ibland. Och det känns bra. Det som blir, när det blir.

Och vissa dagar mår jag så dåligt att jag får vara glad om jag kan äta filmjölk eller ostmackor. Andra dagar kan jag inte tänka mig något annat än fryspizza (fast värmd då, jag har inte gått helt bananas). Och jag är lite picky när det gäller fisk. Och kryddor. Och vissa grönsaker. Och allt jag kräkts upp. Så okej, maten är inte superenkel. Men jag kanske kan dricka varmt citronvatten vissa mornar och förbereda mellanmål som jag kan tänka mig att äta (och som inte är lussekatter…).

Små saker redan nu för att ge min kropp det den krejvar så desperat – lite hälsa. Mitt i sängliggandet, alla piller och fryspizzor. Mmm, det blir nog bra!

Och om någon vet vilken nyans av rött jag ska ha på läpparna så berätta!

image
Och så kanske ju läsa om vinterns trender och hoppas att de gäller nästa vinter också...

3 reaktioner på ”Förkyld hälsa

  1. Åh vad jag känner igen mig! Jag längtar efter svett och endorfiner, energi och hantlar och allt annat kul. Smärta, dropp, sjukhus, mediciner, sjukhusmat (urk!!) och operationer har jag dock fått nog av. Blev också förkyld förra veckan och det tog verkligen död på den lilla energi som fanns. Men imorse, efter tolv timmars sömn blev det faktiskt både en grön drink och citronvatten! På måndag börjar en ny behandling och jag hoppas att jag blir lite piggare då. Hoppas du också får må bättre snart!!

  2. Precis, man kan inte alltid göra allt, men man kan kanske göra något.
    Jag sitter hos frisören och försöker njuta av att bli ompysslad (läs avvaktar resultatet från att eleven gått bananas med färgblandningar i håret) men jag våndas mer över spegelbilden. Naturligtvis har de helkroppsspeglar framför frisörstolarna nu för tiden. Försöker anamma kbt-terapeutens verktyg för att få bort den elaka tankarna. Några försvinner, inte alla men några. Inte allt men något. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.