Gravidgym

NU har jag inte träningsvärk från förra veckans gympass längre… Det var verkligen en skön genomkörare och jag VILL VILL VILL få till fler gympass framöver. Åtminstone ett i veckan som komplement till hemmaträningen. Blir galen på att jag inte kan planera och styra det som jag vill utan är tvungen att gå på dagsform. En dagsform som dessvärre varit sämre senaste veckan än på länge. Det går upp och ner, helt klart.

Änniväj. Så här såg förra veckans gympass ut. Intresse-preggo-klubben, fram med pennorna! Eller förresten, det funkar utmärkt för icke-preggosar också. Kör bara tyngre och ta inte lika långa pauser (eller lika många selfies…) som jag.

Helkroppspass, fokus baksida (3 set, 8-12 reps):

Uppvärmning à la rörlighet med kvastskaft för att smörja upp lederna och sedan gjorde jag lite blandade benböj med skaftet för att få upp värmen (att bli varm och flåsig är inte särskilt svårt nuförtiden…)

  • Knäböj i Smith – Jag orkade bara med stången och kom ändå inte ner till 90 grader ens… Tre månader borta från gymmet har satt sina spår!
  • Superset: Raka marklyft med hantlar + hantelpress (bröst) på lutad bänk
  • Good mornings med skivstång
  • Superset: Benpress i maskin + vadhävningar i samma maskin
  • Kabelrodd – inte helt lätt att hitta ett handtag som går förbi magen…
  • Superset: Latsdrag + tricep pulldown i kabel
  • Superset: Axelpress med hantlar på bänk + bicepscurls
  • Superset: Rygglyft med kniiiiip (alltså stanna i upp-läget och spänn röva för kung och fosterland i några sekunder!) + sidoböj i samma mackapär – Du vet där fötterna sitter fast och man har en kudde fram vid höfterna ni vet… Funkar utmärkt för magövning också alltså, bara att vända sig åt sidan och dippa upp och ner. Med en kettlebell/hantel/viktskiva i handen om man inte är gravid och tung nog…

En dryg timme tog härligheten och precis sista minuterna kände jag tydligt hur energin tog slut och jag började må illa. Så något kortare pass är nog att rekommendera för mig. Och så snabbt hem för påfyllning!

Idag har jag tränat precis ingenting. Och blir det inte av på morgonen eller förmiddagen när jag mår som bäst så blir det inte av alls. Jag brukar gilla att träna tills jag nästan kräks men det är inte lika sköj när man kräks på riktigt av minsta lilla ansträngning…

#preggogymselfie
#preggogymselfie

Annars då? Hur är det så här måndagen en dryg vecka innan jul? Ska ni vara lediga något? Jag har jullov med barnen, jobbar bara denna vecka också. Härligt!

5 reaktioner på ”Gravidgym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.