Göra saker jag blir glad av-dagen

Jag har varit hemma från jobbet i två dagar. Jag mådde helt enkelt så dåligt i måndags att jag insåg att tisdagen fick bli en kureringsdag. Och även om jag mår rätt bra idag så har även denna dag tillbringats hemma för det behövde min mentala hälsa om inte annat.

Det kanske låter fånigt med tanke på att jag bara jobbar 4 timmar om dagen men det är krävande att pusha en kropp som mår dåligt även till de få timmarna jobb. Och jag blir lika trött och sliten som av heltid. Eller kanske mer med tanke på mitt hälsotillstånd.

Hur som helst så har jag kunnat lägga lite tid på saker som jag tycker om. Sånt som gör mig glad. Som att pyssla lite hemma. Ja, till och med tvätta och lägga in kläder i garderoberna… Man uppskattar de enklaste ting när man inte kan göra dem som vanligt! Igår tog jag ett långt bad. Gjorde både aspirinmask och kaffeskrubb för första gången på månader. Fötterna fick pedikyr och håret inpackning.

Idag inledde jag med yoga (och slapp störa mig på sunkiga fötter för en gångs skull!) och sen – håll i er nu – åkte jag till gymmet! Njöt så ofantligt av att gegga runt bland vikter och maskiner! Kroppen fick sig en genomkörare och humöret en väldig boost. Följde upp med en rejäl smoothie och ytterligare ett bad.

Ni anar inte hur värdefullt det är att stjäla små stunder där det känns som att jag har kontroll över min kropp. Där jag får känna mig ”bara” gravid (till skillnad från sjuk). Och vore det inte för att jag nu ligger illamående på soffan och med tankens kraft försöker få senaste mellanmålet att stanna i magen så hade dagen varit perfekt. Fast, det är den ändå. Perfekt har en ny betydelse just nu, precis som ”jag mår okej”.

image

En reaktion på ”Göra saker jag blir glad av-dagen

  1. Jag tycker att du är så himla bra och stark! Bra jobbat! Och hoppas du får må ok den tiden som är kvar nu. Skickar en liten julkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.