Ljuvliga morgonträning…

Tassar tyst upp strax efter 05 och tar på mig de stretchigaste träningskläderna jag äger. Ner till ett vardagsrum som är upplyst av juleljus och drar på mig skorna. Datorn på crossstrainerns handtag och så kör jag igång. Gravidvänliga intervaller (just idag: 2 minuter snabbt, 2 minuter långsamt) medan jag tittar på en serie. Svettas och flåsar, tänker på inre bukstöd och på stabila höfter. Njuter! Kokar sedan morgongröten, tänder första adventsljuset och låter frukosten väl smaka. En energigivande dusch på det och sedan väcker jag mina små solstrålar. Dansar en endorfinstinn nakendans tills de vaknar och skrattar och till slut kommer harmoniska familjen iväg till förskola, fritids och jobb (alla påklädda).

Så kan det vara!

image

Eller:

När jag tyst tassar ur sängen (läs: vältrar mig) strax efter 05 så väcker jag samtidigt barnen som vägrar stanna kvar på övervåningen pga läskigt. Placerar dem i soffan framför tv:n medan jag drar igång på crosstrainern. Får medla i ungefär femtielva konflikter innan jag till slut skriker ”STÖR MIG INTE NÄR JAG TRÄNAR!!!”. Utbrottet funkar givetvis inte. Inser att jag inte fattar något om vad serien handlar om så jag stänger av och trampar frustrerat på medan jag svarar på frågor och dömer i bråk.

Bränner nästan vid gröten och snubblar över Liten som ligger på golvet och gråter ”jag vill iiiihiiinte till förskolan”. Frågar, så snällt jag kan mellan tänderna, om hon vill ha en smörgås men får ett ilsket ”nej” till svar. Slår mig ner med min frukost, tänder ljus och lyfter första skeden till munnen när Liten skriker ”jag vill HA smörgås sa jag ju”. Fixar smått (läs: extremt) irriterad smörgås och mjölk och slevar i mig min kalla gröt och klunkar i mig ljummet te. Duschar snabbt och inser att tiden vare sig tillåter insmörjning, smink eller hårfix men who cares. Går oftast ofixad till jobbet numera. Plockar med mig kläder ner till barnen, struntar i tandborstarna och skickar en förlåt-tanke till tandläkare och den där godmamma-fén som sitter på sitt rosa moln och ogillande skakar på huvudet.

Till slut kommer oharmoniska familjen iväg till förskola, fritids och jobb. Påklädda men med en mamma som helst bara vill tillbaka hem och dra täcket över huvudet. Det vill nog barnen också förresten. Och deras lärare, när de inser att de har hand om ett par ungar som varit vakna sedan 05…

image

16 reaktioner på ”Ljuvliga morgonträning…

 1. Igenkänn på den första harmoniska versionen ! NOT! Haha, i morse var det allt annat än harmoniskt…men skönt att inte vara ensam! Efter en sån morgon är det lätt att känna sig som den absolut sämsta mamman i världen….

 2. Skönt att höra att man inte är ensam… vill hur många gånger som helst bara börja om dagen från början efter sur mamma och ledsna/arga barn…
  Men grymt att du kom upp och tränade! Jag tar mig knappt upp ur sängen just nu, sjukt trött hela tiden.

 3. Ha ha! Jag tänkte också, vilken underbar morgon. Lugn och fin och så mysigt! 🙂 Nej, oftast är det väl som den sista delen. I alla fall när barnen var lite mindre, nu sköter de sig mest själva.

 4. Ha! I had you at ”inre bukstöd” och ”väcker mina små solstrålar”…. Mig lurar du inte 😉 Å sen´ ”nakendans”??? Oh, du gravida kvinna med kubikillamående och foglossning… Underbar läsning dock. Påminns om varför jag gillar dig nästan mesta av alla!

 5. härligt med lite oväntat action så där på morgonen 🙂 Jag äter alltid kall gröt, stående medan jag klä på mig och snabbt-för-att-vi-är-sena, efter att ha fixat i evighet mina barns frukostönskemål. Och samma här, de vaknar så fort jag sätter foten ur sängen. Jag vill tro
  att jag ska sakna kaoset om ca 15 år när jag äter lagom varm gröt, ensam i ett tyst hem…

 6. Fniss, du gav bort det lite på sista meningen där ”harmoniska familjen ger sig iväg…” :p Jag hann vara lite avundsjuk på det där att du kunde smyga ner SJÄLV och träna utan att hela huset vaknade. Det händer liksom inte här… och nä, inte för dig heller uppenbarligen 😉 Men NÄSTA gång kanske? Hur som helst grymt bra av dig att köra 05-träning nu igen!!

 7. Hann också tänka, himmel vilken underbar morgon. haha, vet precis hur det är. Förutom det där illamåendet. Kram, imorgon blir en bättre morgon.

 8. Min stora skulle aldrig gå med på att gå till skolan med oborstade tänder. Värre paragrafryttare får man leta LÄNGE efter. 😀 Å andra sidan skulle hon heller aldrig kliva upp kl fem, oavsett hur läskigt det var, pga extremt morgontrött och surare än surast när hon inte sovit tillräckligt.

  • Hehe, tänk på det när du läser perfekta statusuppdateringar och bloggar… På varje ”perfekt” tillfälle går det minst 10 inte så särskilt perfekta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.