Plötsligt händer det

Jag får erkänna att jag varit lite rädd för att få en liten pojk. Jag vet inte hur man gör med en pojke! Okej, barn är barn och själva uppfostran ska så klart vara densamma. Men ändå. Flickor kissar inte sig själva i ansiktet. Om man måste inte komma ihåg att vika ner nåt i blöjan för att inte bodyn ska bli helt blöt på magen…

Och så har jag haft en gravt romantiserad bild av en syskonskara bestående av flickor. Givetvis för att några av mina favoritböcker har just det utgångsläget. ”Unga kvinnor”, ”Lilla huset på prärien”, ”Stolthet och fördom”.

Så det är väl tur, eller nåt, att det är ännu en liten tös i min mage. Triss i flickor! Det känns som högsta vinsten faktiskt!

image
Hej min tredje tjej!

(Och även om jag inte tror att det behöver tilläggas: en liten pojke hade så klart varit väldigt välkommen! Även om storasystrarna hotade med att skicka tillbaka honom i så fall…)

27 reaktioner på ”Plötsligt händer det

 1. Vad mysigt med en liten tjej till! Det blir nog mest besvärligt för barna fadern om sisådär 10 år… 😉

 2. Grattis, vad mysigt!
  När Anton kom var det lite märkligt först men man vänjer sig rätt fort. Min första reaktion när han kom ut var en tjej med snopp, hur går det? Haha, vi var så säkra på en till tjej. Men han är världens bästa såklart!
  Men det där med att lägga ner snoppen har jag fått göra, vi fick även byta blöjmärke. För det vi hade på Molly funkade inte på Anton.

 3. Tjohoo! Stooort grattis! När jag väntade Allan brydde jag mig verkligen inte över huvudtaget om det blev en pojke eller flicka. Skitkul med två tjejer och skitkul med en av varje. Visserligen hann jag bli nerkissad av Allan ett par gången innan jag lyckades få koll på den lille slangen men det kan man leva med. 😉

 4. Hihi, min lilla kille verkar vara den enda som kissar sig själv i ansiktet vid blöjbyte . Dessutom har han kissat ner min mage när jag burit runt honom i bärselen vilket skulle kunna tyda på att mamman med amningshjärna glömt att fälla ner de få centimeter snopp som finns i blöjan😂 Anyways, stort grattis till er tjej♥️

 5. Hej lilla tjej! och bara så du vet, jag har aldrig behövt ”vikt ner någonting” i blöjan, fattar inte ens vad du menar? Och Sigge har aldrig kissat sig själv i ansiktet. Så det ÄR nog inte så stor skillnad trots allt 🙂

 6. Yeey! Vilken härlig triss 🙂 Vi ska på tredje ultraljudet i mellandagarna och jag tror att vi ska ta reda på vilken ”sort” det är.. Just nu känns det som att det är en flicka, men jag antar att det är svårt att känna in sådant. J är säker på att det är en kille, man tror att det är fantasin om ett fotbollsproffs som väger tyngre än en ”känsla”. Men stort grattis till er. Kram!

 7. Grattis! Mina flickor var också väldigt skeptiska till en lillebror, men tyckte det var ok så länge han fick heta Rebecka Isabell😄 Det fick han av förklarliga skäl inte, och de älskar honom över allt annat ändå.

 8. Grattis till en tjej!

  Tilläggas kan att mina grabbar aldrig kissat sig själva eller mig i ansiktet. Och någon snopp har jag aldrig vikt ner i blöjan. Hahaha. Och klarat mig från nedkissade bodies. 😉

  Men jag förstår att du helst ville ha en tjej så stort grattis till det. Vilken liga du kommer ha!

  • Haha, känns ju skönt att veta att vissa har snoppkontroll… en pojke hade varit jättekul, och kanske bra för familjedynamiken… eller vad vet jag, vi är ju fyra tjejer i min familj (innan det till slut kom en liten sladdispojke)

 9. Åh jag som har två killar och tycker det verkar enklare i jämförelse med kusinerna som är tjejer *haha* men hade jag fått önska så hade mitt tredje gärna fått vara en tjej även om det inte spelar någon roll egentligen.
  Grattis och massor av lycka till!!!!

 10. Nu blev jag faktiskt lite avundsjuk. ☺️ Jag har också drömt om, och sett framför mig, en syskonskara med bara tjejer, en pojke kändes liksom ganska otänkbart. Men plötsligt händer det, det också. Här visade sig trean vara just en pojke, det tog ett par veckor att smälta men nu längtar jag efter honom som om han vore en tjej. 😆

  Och till något helt annat. Sötningsmedel under graviditeten? När jag bara är en person stoppar jag glatt i mig sötningsmedel men nu känns det bara fel. Jag har googlat med varierat resultat så nu frågar jag dig. Äta eller låta bli?

  • Haha, jag är heeeelt fel person att fråga. Jag har det kanske lite knäppa resonemanget att om jag nu äter så här mycket ”farliga” mediciner så gör knappast sötningsmedel (eller koffein eller socker eller whatever) vare sig till eller från… Just sötningsmedel har jag inte ägnat en tanke. Drack just en cola light och i morgonteet OCH kaffet hade jag suketter…
   Generellt har jag varit glad för allt jag kunnat äta och dricka. Om det så ena veckan varit bara cola light så so be it – då får jag i mig vätska iaf.

   • De två tidigare gångerna hade jag inga skrupler gällande sötningsmedel, jag vet inte vad som har hänt den här gången. Jag är mycket mera nojjig över allt jag äter. Även om jag glatt åt primperan till v 20. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.