Välkommen hem till mig!

Jag har börjat följa en massa inredningsbloggar och -instagram. I blame graviditetshormonerna för egentligen är jag inte särskilt intresserad och dessutom blir jag allt som oftast provocerad… Alla dessa perfekta hem med designerprylar högt och lågt. Visst är det vackert och inspirerande till viss del. Men jag vet inte…Too much?

Jag får väl påminna mig om att jag blir inspirerad av en hel del fitnessbilder även om jag vet att personen på bilden tränar två pass om dagen, deffat inför fotograferingen och sedan stylats, ljussatts och kanske även photoshoppats till perfektion. Lite samma sak. Det kommer aldrig vara jag som skrattar åt kameran med magrutorna synliga. Och det kommer aldrig vara jag som sitter i min Chesterfield-soffa och läser i skenet av en Flos-lampa medan levande ljus brinner i ljusstaken från Svenskt Tenn. Typ.

Men jag tänkte ändå att jag skulle bjuda in er på en liten rundtur i mitt hem. Undervåningen den här gången. Ni får ju inte få inspirationsöverdos.

image
Köket. Hemmets hjärta. Byggt 1981. Nya luckor sattes på någon gång på 90-talet. Innan var det tydligen lika grönt som insidan på kökslådorna som skymtas till höger. Den okammade ungen tillverkades som unikt exemplar 2010. Notera den nya diskmaskinen som öppnats för att disken själv ska hoppa upp på rätt hyllor. Just denna vabdag serverades delikatessen pannkakor till lunch. Barnen i hushållet är nämligen såna där tokiga barn som älskar pannkakor.
image
I hallen står ett favoritskåp. Vintage, förstås, och målat i vacker duvblå färg. Ett stilleben ovanpå enligt alla den shui-regler. Något grönt, några halsdukar, en adventsstjärna, en veckas postskörd och lite annat smått och gott. Bredvid står ännu ett loppisfynd. Det ska bäras upp till övervåningen men ingen har orkat på de två veckor sedan det inköptes. Observera färgmatchningen på kettlebells och barnens lekfyrhjuling av giftig plast.
image
Vardagsrummet är en studie i svensk design på 2010-talet. Opuffade kuddar, nonchalant slängda filtar, disk och en tröja Stor hade på sig på handbollsträningen. Förra veckan. I bakgrunden ser vi just Stor som kliver in genom ytterdörren och möts av ett hav av skor.
image
Matsalsdelen står alltid i ordning för oväntade besök. Stillebenet på stolen (som för övrigt ska målas, vilket århundrade som helst) är i själva verket en innovativ rigg för att kunna ta träningsselfies vid crosstrainern (ej i bild men den står självklart placerad i matsalen).
image
Till sist. Badrummet aka gästtoaletten. Varsamt renoverat i 90-talsstil. Senaste trenden med barbiedockor högt och lågt plockas upp här. Barn som sitter på toaletten ingår oftast.

Ibland städar vi faktiskt. Inte lika ofta nu som när jag är frisk och pigg dessvärre. Men då kan det se hyfsat ut i tjugo minuter eller så.

8 reaktioner på ”Välkommen hem till mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.