Tjuvstart

Helgen har framförallt inneburit lite tjuvstart på advent- och julmys. Ty min farmor säger att man ska ta ut glädjen i förskott så har man åtminstone varit glad en gång. Så då gör vi det (men räknar med att vara glada framöver också, förstås!).

Mycket städning blev det, både ute och inne. Jag förbannar mina graviditetshormoner för ett oförklarligt sug efter att pyssla vilket fick mig att gå loss på granris och kransbygge. Det blev fult. Jag får göra om eller leja ut eländet… Inomhus blev det med gemensamma krafter åtminstone lite renare och under veckan kommer återstående ljusstakar och stjärnor upp. Jag är ju inte mycket att hänga i granen på kvällstid och eftersom Barnafadern jobbar vissa kvällar krävs helt enkelt förberedelser i god tid.

I lördags kväll kunde vi alltså mysa i ett nystädat hus med ett litet julbord. Med det där som vi tycker är godast. Varmrökt lax, sill, ägg, vörtbröd och julskinka. Barnen moffade mest köttbullar och prinskorv men alla var mätta och glada när vi sjönk ner i sofforna och tittade på den juligaste julfilmen av dem alla. Tips tips!

image

Har ni börjat adventsmysa?

2 reaktioner på ”Tjuvstart

  1. Jag kommer inte börja förrän 1 december hade jag tänkt, då ska vi julpynta på jobbet. Mitt mission är att få till det så mysigt som möjligt så alla de barn som har det jobbigt under julen iallafall får lite julmysigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.